Ειδικό σήμα λειτουργίας έλαβε ο Δήμος για τα ιαματικά λουτρά Τραϊανούπολης

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια επίπονης προσπάθειας και πολλών καθυστερήσεων – Τα επόμενα βήματα

«Το πράττειν είθιστε να απαντά ηχηρά, σε ερωτήματα, σχόλια και επιθυμίες. Εχουμε λόγο να Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για τον τόπο μας. Σήμερα Λάβαμε Το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης». Με αυτό το μήνυμα και με την κοινοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Τουρισμού, ο πρόεδρος της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης Αναστάσιος Σεραφειμίδης ανακοίνωσε την πολυπόθητη απόκτηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας των λουτρών, μετά από προσπάθειες που κράτησαν σχεδόν 3 χρόνια.

Όπως είναι γνωστό, η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη έλαβε την απόφαση να κλείσει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις λίγο αφότου κέρδισε τις εκλογές του 2019, τόσο λόγω έλλειψης του συγκεκριμένου απαραίτητου Σήματος, όσο και λόγω της ακατάλληλης κατάστασης στην οποία βρίσκονταν οι χώροι.

Φυσικά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι οι διαδικασίες θα τραβούσαν τόσο πολύ, με τον τέως πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Βασίλη Δέλκο να έχει καταγγείλει πολλές φορές τη γραφειοκρατία και την προβληματική επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού. Συγκεκριμένα, είχε επισημάνει ότι η ΤΙΕΔΑ, στην προσπάθειά της να προετοιμάσει το φάκελο, προκειμένου να λάβει το Σήμα Λειτουργίας, ήρθε αντιμέτωπη με έναν «ατελείωτο κυκεώνα γραφειοκρατίας», περιγράφοντας τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στην επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία, η οποία, όταν απαντήσει στα τηλέφωνα και τα mails της επιχείρησης, διαρκώς διατυπώνει νέες παρατηρήσεις και ζητά επιπρόσθετα στοιχεία, προκειμένου να διεκπεραιώσει την υπόθεση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε μία σειρά βημάτων, απαραίτητων για την επαναλειτουργία των Λουτρών και του ξενοδοχείου. Σε συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο , οπότε αποφασίστηκε να παραμείνουν τα ιαματικά λουτρά στην κυριότητα του Δήμου, κι όχι να περάσουν σε ανώνυμη εταιρεία που σύστησε το Υπουργείο Τουρισμού για τον σκοπό αυτό, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης είχε σημειώσει πως στόχος του Δήμου είναι να έχει καταρχήν στην κατοχή του τα λουτρά και μετά να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της λειτουργίας τους, η οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να γίνει από δημοτικούς υπαλλήλους.

Σημείωσε ακόμη πως όσοι ενδιαφερόμενοι κι εάν έρθουν να ζητήσουν να λειτουργήσουν τα ιαματικά λουτρά, θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που βάζει η αρχαιολογία, ενώ το ξενοδοχείο θα πρέπει να γίνει 3 αστέρων για να λειτουργήσουν συνδυαστικά, κάτι που επίσης είναι δύσκολο εγχείρημα λόγω των περιορισμών που θέτει η αρχαιολογική υπηρεσία. «Θα πρέπει να βρεθεί ένας θαρραλέος επενδυτής, να σουλουπώσει όλο το οίκημα. Μάλλον θα πρέπει να στραφούμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία με το μάνατζμεντ να το έχει ο Δήμος, μέσω της ΤΙΕΔΑ. Αυτό είναι ένα πρώτο, κατά προσέγγιση πλάνο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Σχόλιο της παράταξης Λαμπάκη

Για την εξέλιξη με το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει: «ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΟΝΚΑΡΔΑ.. Μετά από τρία και πλέον χρόνια, ποια δημοτική αρχή θα είχε το θράσος να κάνει μια τέτοια δημοσίευση;; Μια δημοτική αρχή που δεν έχει τσίπα κι έχει χάσει κάθε μέτρο!!

Και πανηγυρίζει κιόλας, αντί να ντρέπεται!!! Αν χρειάστηκε τόσος χρόνος γι’ αυτό, φανταστείτε τι γίνεται με τα άλλα… τα μεγάλα!! Αλλά, ποιος να τα κάνει;

Πάρτε τους έναν – έναν (και μία – μία) και βγάλτε συμπέρασμα! Οι άνθρωποι απλά, δεν είναι για τίποτα! Φύκια για μεταξωτές κορδέλες!»

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του