Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Να ανακηρυχθεί και το «Μέγας Αλέξανδρος» ως αεροδρόμιο Εθνικής Σημασίας

Ο Εμπορικός κόσμος της Καβάλας εκφράζει τη λύπη του για τη μείωση του αριθμού των δρομολογίων προς την Αθήνα και ζητά το αεροδρόμιο να έχει το ίδιο καθεστώς με αυτό της Αλεξανδρούπολης

Την ανακήρυξη του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας ως αεροδρόμιο Εθνικής Σημασίας προκειμένου να αποκτήσει και αυτό τα προνόμια που έχει το αντίστοιχο της Αλεξανδρούπολης ζητά με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος της Καβάλας. Με αφορμή την είδηση της μείωσης των εβδομαδιαίων δρομολογίων της Aegean από την Καβάλας προς την Αθήνα η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου καλεί τη νέα Κυβέρνηση και τους βουλευτές που θα εκλεγούν να μη συμβάλλουν στην περαιτέρω υποβάθμιση του αεροδρομίου.
Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Καβάλας αναφέρει σχετικά:
«Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την μείωση των δρομολογίων των αεροπορικών πτήσεων από το αεροδρόμιο της Καβάλας προς Αθήνα.
Ο αερολιμένας Μέγας Αλέξανδρος είναι ένα αεροδρόμιο που στοίχησε στους Έλληνες φορολογούμενους εξυπηρετώντας τα τελευταία χρόνια τους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Πρέπει να ανακηρυχθεί σε αεροδρόμιο Εθνικής Σημασίας, προκειμένου να έχει τα προνόμια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης από τη στιγμή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τους ακριτικούς νομούς Δράμας και Ξάνθης οι οποίοι βρίσκονται στην εμβέλεια εξυπηρέτησής τους. Να κατέχει ανταγωνιστική θέση και να αποτραπεί μια δυσμενής κατηγοριοποίησή του με αρνητικές επιπτώσεις για την περιοχή μας.
Επίσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη στην Καβάλα και αύξηση του τουριστικού προϊόντος, όταν αντί να τονώσουμε την κίνηση του αεροδρομίου με περισσότερα δρομολόγια σε ανταγωνιστικές τιμές και πιο έξυπνα τοποθετημένα χρονικά αντιθέτως να μειώνουμε την κίνηση με λιγότερα δρομολόγια σε υψηλό κόστος σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.
Καλούμε τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές και τους νέους Βουλευτές καθώς και τους τοπικούς φορείς, να δουν σοβαρά και να μην συνυπογράψουν στην περαιτέρω υποβάθμιση του, κάνοντας προσπάθειες για πραγματική ανάπτυξη».
kavalapost.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του