Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Ανεκδιήγητη η τροποποίησητου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

“Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μας δεν είναι πειραματόζωα”

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την αιφνιδιαστική τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης εντός του νομοσχεδίου «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 κλπ.». Σε παρέμβασή του αναφέρει:
“Θεωρούμε ανεκδιήγητη την τροποποίηση αυτή, η οποία όχι μόνο προήλθε χωρίς καμιά διαβούλευση με τους σχετικούς φορείς εκπροσώπησης αλλά και είναι ένας «δούρειος ίππος» για τις Κυριακές. Συγκεκριμένα βάσει της τροπολογίας προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου – ενώ έχουν καταργηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.
Επιπλέον, αλλάζει ο φορέας για την παράταση εθνικού πλαισίου ωραρίου μεταφέροντας την αρμοδιότητα αυτή από τα περιφερειακά συμβούλια στους Δημάρχους (παρά την ισχύ της αντίστοιχης διάταξης). Μας δημιουργείται έντονος φόβος για σκοπιμότητες, που δεν εξυπηρετούν και δεν ωφελούν τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μας δεν είναι πειραματόζωα, οι επιχειρήσεις μας στήριξαν το βάρος των κρίσεων και της πανδημίας.
Ζητούμε εδώ και τώρα την απόσυρση της τροπολογίας και να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογο και να υπάρξουν δεσμεύσεις, που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του