Δύο εβδομάδες παραδομένο στις φλόγες το Παπίκιο

Πέρασε στη Βουλγαρία η φωτιά

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και συνεχίζει να καίει επί σχεδόν δύο εβδομάδες, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση στα Καιρικά Νέα Θράκη, η φωτιά πέρασε στη Βουλγαρία το απόγευμα της Τετάρτης (02/11) καίγοντας δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης ενώ την έκδηλη ανησυχία τους φαίνεται πως εκφράζουν και οι κάτοικοι στο Κίρκοβο, για την πορεία της πυρκαγιάς.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι της Ροδόπης δεν κρύβουν την οργή τους για το γεγονός πως η φωτιά κατακαίει την ορεινή ζώνη επί τόσες ημέρες και δεν έχει τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που στέκονται επικριτικά και στο γεγονός πως τα μεγάλα ΜΜΕ δεν κάνουν καμία αναφορά στη φωτιά, παρά το μέγεθός της.

Στην περιοχή δίνουν μάχη πάνω από 100 πυροσβέστες, αρκετοί εκ των οποίων και από την Ξάνθη. Κάτοικοι στο Πόρτο Λάγος που επίσης έχουν άμεση οπτική επαφή με τη φωτιά εκφράζουν την απογοήτευσή τους, ενώ από τη μεριά τους οι αλιείς εφιστούν την προσοχή στους συναδέλφους τους, καθώς τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο αντλούν νερό από την περιοχή.

Την ίδια στιγμή χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία κατοίκους της Ροδόπης, πως οι στάχτες και τα αποκαΐδια από το Παπίκιο Όρος έφτασαν στην πόρτα του σπιτιού του.

Απελπιστική είναι η εικόνα που μεταφέρουν οι πυροσβέστες της Θράκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την έκβαση της πυρκαγιάς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν.

xanthinea.gr (κεντρική φωτογραφία από FB Καιρικά Νέα Θράκης)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του