ΔΣ Αλεξανδρούπολης: “Μεγάλο όχι” στη μεταφορά του Γραφείου Ασύλου

Στο πλευρό των εργαζομένων το Δημοτικό Συμβούλιο

Την απόφαση να μεταφερθεί το Γραφείο Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα έχει αποφασίσει η ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης, με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη να δηλώνει πως η απόφαση συνδέεται και με το αίτημα των τοπικών φορέων για να μην υπάρχει για κανένα λόγο παρουσία και παραμονή μεταναστών στον Έβρο. Ωστόσο, το κυρίαρχο όργανο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνο ψήφισμά του, τάσσεται κατά της απόφασης και δηλώνει την στήριξή του στους εργαζόμενους. Η απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Υπενθυμίζεται πως στο Γραφείο εργάζονται περίπου 25 άτομα, για το εργασιακό μέλλον των οποίων δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά από το Υπουργείο.

Το ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης  σε Τακτική  συνεδρίασή του που έγινε την 17η    Φεβρουαρίου 2021, ομόφωνα, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους 25 εργαζομένους του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης σύμφωνα με το οποίο δηλώνει:

«Τασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης και λέμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στη μεταφορά του από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα».

 

                                     ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΟΣ

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο