Δρομείς της Θράκης συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου στο BALIKESIR 

Ο 14ος Παραδοσιακός Αγώνας Δρόμου 12,5 χλμ. διεξήχθη προς τιμή του Αθλητή İsmail Akçay, 4ου Ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Μεξικού.
Δρομέας Θράκης: Μοναδική εμπειρία η συμμετοχή στον αγώνα για 25 μέλη μας, εξαιρετική η φιλοξενία                                                                         

Μια σπάνια εμπειρία έζησαν όσοι βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 3-4/9/22, στο BALIKESIR της Μικράς Ασίας, σε μια εκδρομή που θα μείνει χαραγμένη στην 25μελή αποστολή της Elite Running Team του Δρομέα Θράκης, που είχε την οργάνωση, σε συνεργασία με την φίλη από τη γείτονα χώρα, Esra Akgün Yilmaz από την Αδριανούπολη, που προσκάλεσε τους Ελληνες. Η αποστολή είχε οδηγό τον Γιάννη Δολιανίδη και τους Έλληνες δασκάλους-μεταφραστές Ahmet Eminoglu και Ahmet Tavsan.

Φιλικός κόσμος, φιλοξενία απίστευτη από τις τοπικές αρχές, μοναδικά σε ομορφιά μέρη, η μυρωδιά της Ελλάδας στην Μικρά Ασία, όμορφος και οργανωμένος αγώνας δρόμου, γλυκά και φαγητά απίστευτα. Οι τοπικές αρχές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να μείνει το ταξίδι στην μνήμη μας, σαν μια μοναδική εμπειρία. Ο αθλητισμός δεν σχετίζεται ούτε με τα εθνικά θέματα ούτε ασκεί εξωτερική πολιτική. Αντίθετα, ενισχύει την φιλία μεταξύ των λαών που πάντα έχει θετικό πρόσημο και συνεπώς είναι ευπρόσδεκτη.  Οι φωτογραφίες θα μας θυμίζουν ότι ζήσαμε και θα θέλαμε να ξαναζήσουμε!!!

Για την ιστορία είχαμε και μια πρωτιά σε ηλικιακή κατηγορία του αγώνα, αυτή της Κωνσταντίας Στεργίου (συνήθης ύποπτη). Ο 14ος Παραδοσιακός Αγώνας Δρόμου, απόστασης 12,5 χλμ. διεξήχθη προς τιμή του Αθλητή İsmail Akçay (ο ηλικιωμένος με το άσπρο μπλουζάκι στις φωτό), ο οποίος έμεινε στην ιστορία του τουρκικού στίβου ως ο 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού το 1968. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Balıkesir Altıeylül και συνολικά τερμάτισαν 355 αθλητές, 80 εκ των οποίων ήταν γυναίκες.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι: Κωνσταντία Στεργίου, Κατερίνα Μανωλτσίδου, Ευγενία Πλιατσίδου, Ελένη Κρουσιόβαλη, Μαρία Φωτιάδου, Ευθαλία Βαρελά, Ευαγγελία Βαρελά και οι: Δημήτρης Γραμμένος, Πάρης Καμπαγεωργίου, Θανάσης Καβουτσικλής, Γιώργος Μποζατζίδης, Γιάννης Δάφτσιος, Νίκος Μαυρόπουλος, Μουσταφά Χασάν, Πέτρος Μιχαηλίδης. Πέτρος Γιαγτζόγλου. Θανάσης Σεϊτανίδης, Χρήστος Τεπελής.

Δρομέας Θράκης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο