Δρομέας Θράκης: Πεζοπορική διαδρομή στα Κασσιτερά Σαπών

Την Κυριακή 26 Μαρτίου σε μια μαγευτική δασική διαδρομή με πανοραμική θέα τον κάμπο της Ροδόπης την Κίρκη και τη Συκοράχη

Μια νέα πεζοπορική πρόκληση είναι μπροστά μας. Την Κυριακή στις 26 Μαρτίου 2023 θα πεζοπορήσουμε με τον Δρομέα Θράκης στα Κασσιτερά Σαπών σε μια μαγευτική δασική διαδρομή με μοναδική πανοραμική θέα τον κάμπο της Ροδόπης την Κίρκη και τη Συκοράχη.

Τα Κασσιτερά είναι ένα ποντιακό χωριό με υψόμετρο 330 μέτρα που το 1928 είχε 361 κατοίκους το 1940 είχε 507 και με την τελευταία απογραφή αριθμεί μόλις 30.

Χαρακτηριστικό σημείο που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος είναι η πανέμορφη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που χρονολογείται από το 1856 και το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά.

Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» έχουν δημιουργηθεί αρκετές υποδομές στον οικισμό που τελευταία παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ.

8.45 πμ Ραντεβού στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη από όπου και θα ξεκινήσουμε για τις Σάπες με ΙΧ αποκλειστικά (Όσοι δεν έχουν θα μοιραστούμε στα υπάρχοντα).!

9:30 πμ Θα δώσουμε το ραντεβού μας στην πλατεία Σαπών (Δημαρχείο) με τους φίλους μας από τις γύρω περιοχές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν τον καφέ τους από τις Σάπες (ολιγόλεπτο διάλειμμα) και να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για τα Κασσιτερά (γύρω στα 6 χλμ. απόσταση).

10:00 πμ Αφού φτάσουμε στα Κασσιτερά θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου από όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας με οδηγό, τον κάτοικο και γνώστη της περιοχής τον κ. Γρηγόρη Κενανίδη.

Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά και στη συνέχεια ακολουθώντας δασικούς δρόμους κατά το πλείστον αλλά και μονοπάτια θα επισκεφθούμε και το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία (προαιρετικά) καθώς και άλλα χαρακτηριστικά σημεία της ευρύτερης περιοχής και μετά από 8 χλμ περίπου θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης.

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα ακολουθήσει προαιρετικό φαγητό σε ταβέρνα των Σαπών (Μέλισσα).! Μαζί μας όπως πάντα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το Παράρτημα του Νομού Έβρου.!

Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα. Η μετακίνηση από Αλεξανδρούπολη θα γίνει αποκλειστικά με ΙΧ (όσοι δεν διαθέτουν Ι.Χ. θα βολευτούν σε κάποιο άλλο κατά την αναχώρηση από το στάδιο Αλεξ/πολης)

Από Κομοτηνή εφ’οσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός θα υπάρξει και Λεωφορείο.

Ραντεβού στην πλατεία Σπαθί στην Κομοτηνή στις 08:45 πμ.!

Όλες οι λεπτομέρειες στο web: www.dromeasthrace.eu

Δηλώστε συμμετοχή στην φόρμα:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSe3gvP2zDj…/viewform…

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

FB: Δρομέας Θράκης – INSTA: dromeasthrace

Τηλ. 6937318054 – 6907605015 email: dromeasthrace@gmail.com

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του