Δράσεις εξωστρέφειας για την επιστροφή του σχολικού τουρισμού στον Έβρο

19 τουριστικοί πράκτορες από τη βόρεια Ελλάδα ξεναγήθηκαν στην περιοχή μας, με στόχο τη δημιουργία πακέτων σε τουριστικά «ξηρές» περιόδους

 Κασαπίδης: «Στόχος μας να μπει ο Έβρος στον χάρτη των σχολικών εκδρομών και όχι μόνο»

Της Κικής Ηπειρώτου

Τουριστικοί πράκτορες – μέλη της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας και Θράκης, φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο, μετά από πρωτοβουλία συναδέλφων τους. Βασικός στόχος της επίσκεψής, η ένταξη της περιοχής μας στα τουριστικά πακέτα των μεγαλύτερων πρακτορείων της Βόρειας Ελλάδας, με επίκεντρο τις σχολικές εκδρομές, που, εκτός απροόπτου, επιστρέφουν από το 2022.

Ο Έβρος είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες σε ό,τι αφορά τον σχολικό τουρισμό τα προηγούμενα χρόνια, ακολούθησε όμως μία περίοδος «ξηρασίας», που κορυφώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν και οι επαγγελματίες του κλάδου, η περιοχή προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδρομές, καθώς διαθέτει άρτιες ξενοδοχειακές μονάδες, πληθώρα επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης, αλλά και σημαντικά αξιοθέατα.

Μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ για την πρωτοβουλία της φιλοξενίας των τουριστικών πρακτόρων, ο Βασίλης Κασαπίδης, ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου «Kasapidis Tours», τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης όσο και τα μέλη της, εντυπωσιάστηκαν από όσα έχει να προσφέρει η περιοχή σε επίπεδο τόσο φυσικού περιβάλλοντος, όσο και υποδομών.

«Ήταν μία τριήμερη, στοχευμένη επίσκεψη από επαγγελματίες του τουρισμού, ενεργά μέλη της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, από Θεσσαλονίκη, Κατερίνα, Καβάλα, Λάρισα, με σκοπό τη συνεργασία και τη δημιουργία εκδρομικών πακέτων στην ευρύτερη περιοχή μας. Το πρόγραμμα που δημιουργήσαμε περιελάμβανε  συναντήσεις εργασίας με αιρετούς και παραγωγικούς φορείς,  όπως το τμήμα Τουρισμού του Επιμελητηρίου, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων, τον πρόεδρο της Ένωσης Εστίασης, ενώ κάναμε κι ένα tour στο νομό, παρουσιάζοντάς τους τις ομορφιές του τόπου μας».

Όπως σημείωσε ο κ. Κασαπίδης, οι επαφές είχαν ως επίκεντρο τον σχολικό τουρισμό, καθώς οι εκδρομές των μαθητών πραγματοποιούνται τέλη χειμώνα με αρχές άνοιξης, μία περίοδος που και στη δική μας περιοχή θεωρείται ‘νεκρή’ τουριστικά. Με δεδομένο ότι στο παρελθόν ο Έβρος είχε καταφέρει να αποσπάσει ένα σημαντικό κομμάτι από τη συγκεκριμένη «πίτα», υπάρχει αισιοδοξία πως θα ξαναμπεί στο χάρτη των προορισμών των μαθητών, και όχι μόνο, αφού προσφέρεται και για οικολογικό, θρησκευτικό, συνεδριακό κτλ τουρισμό.

«Επικεντρωθήκαμε κυρίως στο κομμάτι του σχολικού τουρισμού  και γενικότερα των μορφών τουρισμού που επιλέγονται από όσους θέλουν να ταξιδέψουν εκτός καλοκαιρινής σεζόν. Οι συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι η περιοχή μας διαθέτει αξιόλογα καταλύματα και μοναδικές ομορφιές, πολύ καλούς χώρους εστίασης και μία αξιόλογη εμπορική κίνηση. Θα είμαστε σε επικοινωνία με τους συναδέλφους προκειμένου να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, όλες τις εποχές, ώστε να ξαναζωντανέψει η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος, με επισκέπτες από τη χώρα μας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο