Δημοσκόπηση: Οργισμένοι οι Έλληνες

Δεν εμπιστεύονται τον Νίκο Χαρδαλιά

To 60% των πολιτών πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας σήμερα είναι η οικονομία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Kapa Research για τον Φεβρουαρίο.

Στη συνέχεια ακολουθούν η πανδημία του κορωνοϊού (57%), η Τουρκία και τα εθνικά θέματα (21%), η ανεργία (18%) και η υγεία (εκτός πανδημίας – 16%).

Επιπλέον, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (40%) υποστηρίζει ότι αισθάνεται οργή το τελευταίο διάστημα. Το 29% κάνει λόγο για άγχος-στρες-ανησυχία, ενώ μόλις το 20% εκφράζει την ελπίδα και την αισιοδοξία του. Το 19% αισθάνεται φόβο και ανασφάλεια και το 12% στεναχώρια και θλίψη. Το 11% ισχυρίζεται ότι αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά, το 9% αισθάνεται ντροπή, το 5% υπερηφάνεια, το 3% αδιαφορία και μόλις το 1% αισθάνεται χαρά και ευτυχία.

Έλλειψη εμπιστοσύνης στον Χαρδαλιά

Σε ερώτηση για τον βαθμό εμπιστοσύνης στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 55% απάντησε ότι δεν τον εμπιστεύεται (τον εμπιστεύεται από ελάχιστα έως καθόλου), το 44% τον εμπιστεύεται από αρκετά έως πολύ και το 1% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Νοέμβριου του 2020 ήταν πιο χαμηλά. Το 53% είπε τότε ότι τον εμπιστεύεται από λίγο έως καθόλου και το 46% από αρκετά έως πολύ.

Αντιθέτως, οι περισσότεροι εκδηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Το 57% δήλωσε ότι την εμπιστεύεται από αρκετά έως πολύ, το 42% από λίγο έως καθόλου και το 1% δεν ξέρει δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση έγινε σε 1.004 άτομα, σε 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ η συλλογή των στοιχείων έγινε κατά 60% με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, το χρονικό διάστημα 16-19 Φεβρουαρίου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο