Δημιουργία δικτύου μονοπατιών στην παραποτάμια γραμμή του ποταμού Άρδα

Μελέτη για παράρδιο δίκτυο μονοπατιών 60 χλμ από Καστανιές μέχρι Μπάρα Πενταλόφου

Από τους αυτοτελείς πόρους του για επενδυτικές δαπάνες θα αντλήσει ο δήμος Ορεστιάδας το ποσό των 35.000 ευρώ περίπου, που απαιτούνται για την εκπόνηση μελέτης και τις υπηρεσίες προετοιμασίας του δήμου σχετικά με την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου στο Ταμείο Ανάκαμψης, για τη χρηματοδότηση του έργου δημιουργίας δικτύου μονοπατιών στην παραποτάμια γραμμή του ποταμού Άρδα.

Η έγκριση της εκπόνησης μελέτης για το συγκεκριμένο έργο ήταν ομόφωνη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, στη διάρκεια της οποίας ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Αρχοντής Αρχοντίδης, εξήγησε ότι πρόκειται για εξειδικευμένη μελέτη λόγω και του δασικού περιβάλλοντος της περιοχής, ενώ μία πρώτη εκτίμηση κόστους του έργου δημιουργίας των συνδεδεμένων μονοπατιών, προσδιορίζει τον προϋπολογισμό του στα 600.000 ευρώ.

«Μιλάμε για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών μήκους 60 χιλιομέτρων, που θα ξεκινά από τις Καστανιές, θα συνεχίζεται παραποτάμια έως τη γέφυρα των Κομάρων, προς Θεραπειό και Μηλιά, ενώ θα ενοποιείται και με τη Μπάρα Πενταλόφου, όπως και με τα υφιστάμενα μονοπάτια που έγιναν στον ορεινό όγκο του δήμου Ορεστιάδας με χρηματοδότηση από το LEADER”, ανέφερε ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Αρχοντίδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μονοπάτια «δεν θα είναι μόνο για πεζοπορία αλλά και για ορειβατική ποδηλασία, με προοπτική δυνατότητας φιλοξενίας και αγώνων». 

Συμμετοχή στο «Δίκτυο Πόλεων κατά του Αντισημιτισμού και της Διασποράς Φυλετικού Μίσους»

Το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας ενέκρινε τη συμμετοχή του δήμου στο «Δίκτυο Πόλεων κατά του Αντισημιτισμού και της Διασποράς Φυλετικού Μίσους», με τη θετική ψήφο όλων των παρατάξεων εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που δήλωσε «παρών», με την αιτιολογία ότι «από το καταστατικό του Δικτύου προκύπτουν γενικολογίες και ευχολόγια, και μέσα από ένα τέτοιο συγκεχυμένο πλαίσιο είναι πιθανόν τα επόμενα χρόνια να αναδειχθούν ανιστόρητες και αντιεπιστημονικές απόψεις, στην κατεύθυνση της παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας και της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, που ήδη επιχειρείται από την Ε. Ε., κυβερνήσεις και άλλους παράγοντες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Ζαλουφλής.

Χρυσούλα Σαμουρίδου – ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο