Δημ. Κεχαγιόγλου: Ενας Εβρίτης στον αγώνα «κόλαση» του Μπαθ «Tunnel Ultra»  

Μια ακόμη πρόκληση για τον υπερμαραθωνοδρόμο Δημήτρη Κεχαγιόγλου

Πέντε δρομείς ολοκλήρωσαν τον βασανιστικό αγώνα 200 μιλίων (321 χλμ.) Tunnel Ultra που ξεκίνησε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Μπαθ της Αγγλίας.

Το Τunnel Ultra διεξάγεται σε ένα τούνελ ενός μιλίου (1,6 χλμ.), το οποίο ο κάθε δρομέας πρέπει να τρέξει 200 φορές. Στον αγώνα δεν επιτρέπονται ακουστικά ή κάποιο είδος συνοδείας, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμη περιορισμένες παροχές.

Στην εκκίνηση το απόγευμα της Παρασκευής στο τούνελ Κομπ Ντάουν, το οποίο είναι το μεγαλύτερο τούνελ πεζών στη Μεγάλη Βρετανία, βρέθηκαν συνολικά 32 δρομείς, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας υπερμαραθωνοδρόμος, και προπονητής αρκετών αθλητών, Δημήτρης ‘Μήτσος’ Κεχαγιόγλου.

Ο Κεχαγιόγλου διένυσε τα 120 από τα 200 μίλια του αγώνα σε 32:53:56 και κατέλαβε στην  θέση του αγώνα, αναφορικά με τα μίλια που διένυσαν όλοι οι δρομείς, τερματίσαντες και μη.

Ο Ελληνας δρομέας, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους 10 τελευταίους που συνέχιζαν, αναγκάστηκε να σταματήσει τον αγώνα λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο, το οποίο τον ταλαιπώρησε για τουλάχιστον πέντε ώρες.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό έντονη βροχή και οι δρομείς έπρεπε να ξεκουράζονται μέσα στο τούνελ, καθώς τα πάντα ήταν υγρά έξω από αυτό, αν επέλεγαν να ξαπλώσουν. Ο «Mitso» δεν κοιμήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του: 33 ώρες σερί ξύπνιος.

Ο Κεχαγιόγλου, ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έδωσε 285€ για την εγγραφή του στον αγώνα, έτρεξε εθελοντικά και για το Farm Animal Rescue Sanctuary (Καταφύγιο Διάσωσης Ζώων Φάρμας), συγκεντρώνοντας χρήματα μέσω πλατφόρμας για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στην Αγγλία.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε για το Καταφύγιο Ζώων ήταν 1515 λίρες, ενώ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτεί για 20 ακόμη μέρες.

Μεταξύ των χαρακτηρισμών που έχουν χρησιμοποιήσει οι δρομείς που έχουν συμμετάσχει στον αγώνα βρίσκονται οι λέξεις «άσκοποκόλασηψυχολογικό μαρτύριοπαραισθήσεις».

Irunmag.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του