Διδυμότειχο: Εξιχνιάστηκε η απάτη με τις λίρες και τα κοσμήματα

 

 Συνελήφθη μια εκ των 4 μελών της σπείρας που είχε προσπαθησει να αποσπάσει σε 10 περιπτώσεις 280.000 ευρώ! 

Συνελήφθη χθες (21-11-2020) το μεσημέρι, σε οικισμό του Έβρου, από τους παραπάνω αστυνομικούς μία αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και εγκληματική οργάνωση. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη τρεις (3) συνεργούς της, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Αναλυτικότερα, προχθές (20-11-2020) το πρωί, άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν ημεδαπό στο Διδυμότειχο και προφασιζόμενος ότι η κόρη του έχει τραυματισθεί και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, του ζήτησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της.

Τελικά, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τον ημεδαπό, πείθοντάς τον να συγκεντρώσει σε μια πλαστική τσάντα λίρες και κοσμήματα, καθόσον δεν διέθετε τα χρήματα και στη συνέχεια να την παραδώσει στην αλλοδαπή δράστιδα που μετέβη στην οικία του.

Μόλις ο ημεδαπός αντιλήφθηκε την εξαπάτησή του, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ενδελεχών ερευνών και αναζητήσεων, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την παραπάνω δράστιδα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διακριβώθηκε ότι η συλληφθείσα μαζί με τρεις άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς της είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών με την παραπάνω μεθοδολογία.

Σημειώνεται επίσης ότι κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες της σπείρας με τα θύματα, δύο από τα μέλη της προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, με την συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δέκα (10) ημεδαπούς και να αποσπάσουν συνολικά το ποσό των 280.000 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον οι απατηλές προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι λίρες και τα κοσμήματα που απέσπασε η δράστιδα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

 

1 Σχόλιο

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗ
    Posted 26 Νοεμβρίου 2020 15:29 0Likes

    Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχουν τόσοι ανόητοι και πιστεύουν σε απάτες, ενώ έχουμε πάρα πολλά περιστατικά.

Αφήστε ένα σχόλιο