Διαβεβαίωση Μητσοτάκη σε Κελέτση ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει σε επενδύσεις για το λιμάνι

Ο βουλευτής Έβρου μετέφερε στον Πρωθυπουργό την αγωνία του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη ματαίωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης
Επί τάπητος και δύο σημαντικά θέματα για το βόρειο Έβρο
Την διαβεβαίωση ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στις επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρο Κελέτση σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας και κατόπιν αιτήματος του Βουλευτή.
Ο κ. Κελέτσης ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό τον προβληματισμό του σχετικά με τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει για την ανάπτυξη του λιμανιού και την περιοχή η ακύρωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης. Ο Βουλευτής Έβρου τόνισε στον Πρωθυπουργό ότι «η αναβάθμιση της γεωπολιτικής σημασίας του λιμανιού και η επιλογή της Κυβέρνησης να παραμείνει στο κράτος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει εις βάρος της εμπορικής ανάπτυξης του λιμένα – που αναμένεται να δώσει ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή – πράγμα που προϋποθέτει την εκτέλεση των έργων που προέβλεπε το master plan και πρέπει πλέον να γίνουν από τις δημόσιες επενδύσεις».

Σχολή ψυχολογίας και στεγαστική ενίσχυση
Επιπλέον ο βουλευτής Έβρου έθεσε στον Πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, δύο σημαντικά θέματα:
– Την άμεση νομοθέτηση της ίδρυσης της Σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο (που έχει ήδη αποφασιστεί από το Υπουργείο Παιδείας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και καθυστερεί) με προεδρικό Διάταγμα ή Νομοθετική ρύθμιση.
– Την υλοποίηση της πρόβλεψης στον 4ο Άξονα του Πορίσματος της «Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης» για οικονομική ενίσχυση και κινητροδότηση των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων, στον Βόρειο και Κεντρικό Έβρο για απόκτηση νέας κατοικίας ή αποκατάσταση και αναβάθμιση της υπάρχουσας και τον ενημέρωσε για την παράλειψη ένταξης του Έβρου στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» του Υπουργείου Ενέργειας ζητώντας την παρέμβασή του προκειμένου να αποκατασταθεί η παράλειψη αυτή.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του