Διαρκείς αναζωπυρώσεις σε Λουτρά και Αγνάντια- Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες σε δύο χωριά

Κλιμάκιο του ΚΚΕ ζητά την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης 

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στον Νότιο Έβρο έγιναν στάχτη. Οι άνεμοι έχουν φουντώσει και οι διάσπαρτες εστίες σε Λουτρά, Δωρικό και Αγνάντια εξελίχθηκαν σε μέτωπα.
Μετά τις 8 το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκε αναζωπύρωση στα Λουτρά, αλλά και το χωριό Αγνάντια, χωρίς ωστόσο να απειλούνται μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές. Στο χωριό Πεύκα ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ αλλά δύο σπίτια και αποθήκες έχουν υποστεί ζημιές. Στις φλόγες τυλίχτηκε και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Αετοχώρι κάηκαν πέντε σπίτια και η εκκλησία. Με τη συνδρομή και εναέριων μέσων επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να σβήσουν τη φωτιά.
Στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία, ενώ έχει κλείσει η παλιά Εθνική Οδός Αλεξανδρούπολης – Φερών στο ύψος του Αεροδρομίου και αυτό γιατί στην περιοχή υπάρχουν πυκνοί καπνοί, που εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

 

 

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Εβρου, Σπύρος Κούτρας, λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κούτρας βρισκόταν από το πρωί στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα να προκληθούν αναπνευστικά προβλήματα λόγω και των αναθυμιάσεων.
Η κατάσταση της υγείας του πάντως δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο. Πληροφορίες αναφέρουν πως κι άλλοι πυροσβέστες χρειαστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ από το χωριό Λουτρά ζητά την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης  

Από το χωριό Λουτρά, κλιμάκιο του ΚΚΕ, επισημαίνει την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς που μαίνεται σε τρία μέτωπα και επισημαίνει την ανάγκη της ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων γιατί η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη για την ευρύτερη περιοχή. Τα μέτωπα της πυρκαγιάς ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους και προκαλούνται συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Ο Διονύσης Κλάδης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», από το χωριό Λουτρά, επισημαίνει την επικινδυνότητα της κατάστασης καταγγέλλοντας τις καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, χωράφια και καλλιέργειες. Τα κλιμάκια του ΚΚΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, στα πύρινα μέτωπα προσφέροντας βοήθεια σε κατοίκους και πυροσβέστες.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του