Διαγραφή Ναϊτίδη αποφάσισε η παράταξη Λαμπάκη «Πόλη και Πολίτες»

Μετά από τη θετική του ψήφο στην πρόταση της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη για τους πεζόδρομους

Τη διαγραφή του Γιάννη Ναϊτίδη από την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» αποφάσισαν, ομόφωνα, τόσο οι σύμβουλοί της στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και οι σύμβουλοι στο συμβούλιο της κοινότητας. Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του επικεφαλής Βαγγέλη Λαμπάκη, μία διαγραφή που ήταν αναμενόμενη, μετά την στάση του κ. Ναϊτίδη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 15/1.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ναϊτίδης ανέλαβε αυτοδικαίως πρόεδρος της κοινότητας Αλεξανδρούπολης,  μια και ήταν ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος από το ψηφοδέλτιο της της παράταξης «Πόλη και Πολίτες», που επίσης ήρθε πρώτη σε ψήφους για το συμβούλιο της κοινότητας. Μετά από αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ναϊτίδης, δεν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος και θα αναλάβει ο επόμενος σε σταυρούς.

Για τη διαγραφή αυτή, αφορμή στάθηκε η θετική ψήφος που έδωσε ο κ. Ναϊτίδης στην πρόταση της δημοτικής αρχής για τον νέο κανονισμό των πεζοδρόμων, κόντρα στην πρόταση της παράταξής του. Ωστόσο, επειδή το συγκεκριμένο θέμα δεν ήρθε προς συζήτηση στο συμβούλιο της κοινότητας, ο κ. Ναϊτίδης εξέφρασε με την ψήφο του τη δική του άποψη και όχι του συμβουλίου, κάτι που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Γι’ αυτό, όπως είπε στη συνεδρίαση ο κ. Λαμπάκης, ακόμη και με διπλή ψήφο του προέδρου, η πρόταση της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να περάσει, αφού, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να προσμετρηθεί η ψήφος του κ. Ναϊτίδη.

Η ανακοίνωση διαγραφής

«Ο Ιωάννης Ναϊτίδης, παρά το γεγονός ότι επί πολλά χρόνια συμπορεύθηκε  με  το πρόγραμμα και τις  αρχές  της παράταξης μας  « ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ» , δυστυχώς  τους τελευταίους μήνες επέλεξε  να  απομακρυνθεί από  τις  βασικές  γραμμές της πολιτικής  της παράταξής μας,  όπως αυτές  προκύπτουν από το πρόγραμμά μας, αλλά  και  από τις προηγούμενες θέσεις του ιδίου.

Tον αποχαιρετούμε, διαγράφοντας τον ομόφωνα από τις τάξεις της παράταξης μας,  με κοινή απόφαση των συμβούλων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και στην Δημοτική Κοινότητα  Αλεξανδρούπολης».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο