Διαγραφή Δ. Κολιού από την παράταξη Ζαμπούκη

Πριν από λίγα λεπτά, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για την εκλογή νέου προεδρείου, ο πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης Δήμος για όλους, Πρώτα Εσύ, Δημήτρης Κολγιώνης ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση 12 συμβούλων της παράταξης του Δημαρχου να διαγραφεί από μέλος της ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιός, ο οποίος συνεχίζει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, όπως σημειώθηκε.

Όπως ανέφερε ο κ Κολγιώνης, ο κ. Κολιός αντέδρασε έντονα σε προηγηθείσα συνεδρίαση της παράταξης με θέμα την πρόταση του κ Ζαμπούκη νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να είναι ο Γιώργος Καΐσας, από την παράταξη Λαζόπουλου. Όπως ανέφερε ο κ Κολγιώνης, ο κ Κολιός αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε δημοτικούς συμβούλους που μπήκαν στην παράταξη εκ των υστέρων. Μετά από την αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά, όπως επισημάνθηκε, αποφασίστηκε η διαγραφή Κολιού από την παράταξη της δημοτικής αρχής.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ Κολιός είπε ότι θα αυτοπροταθεί για τη θέση του προέδρου στην ψηφοφορία που ακολουθεί, καθώς έχει το νόμιμο δικαίωμα, ως μέλος της παράταξης Δήμος για όλους Πρώτα Εσύ, όπως είπε.

Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν ενστάσεις για το νόμιμο της απόφασης διαγραφής υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, ενώ ο συμπαραστάτης του δημότη ανέφερε ότι δεν είναι πολύ ξεκάθαρη η νομοθεσία σημειώνοντας ότι είναι ενδοπαραταξιακό το θέμα.

Ο δήμαρχος, μιλώντας ως νομικός, όπως είπε, σημείωσε πως είναι ενδοπαραταξιακό ζήτημα και πως η μόνη προϋπόθεση είναι απόφαση διαγραφής να συγκεντρώνει τα 2/3 της αρχικής συνθεσης της παράταξης κάτι που ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είπε ακόμη πως η απόφαση θα ελεγχθεί αρμοδίως και πως η συνεδρίαση μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί. Ακόμη επισήμανε πως είναι δικαίωμα του καθενός να προσβάλει τη διαδικασία, εφόσον το επιθυμεί. “Δέχομαι ότι πολλοί αιφνιδιάστηκαν, αλλά είναι μια ομόφωνη απόφαση της παράταξης” σημείωσε.

Ένταση μεταξύ Κολγιώνη και Κολιού, με τον δεύτερο να λέει ότι δεν ισχύει το ότι έφυγε από τη συνεδρίαση, όπως αναφέρθηκε στην αρχή από τον προεδρεύοντα.

Ξεκινά η διαδικασία ψηφοφορίας με την πρόταση του Δημάρχου νέος πρόεδρος να είναι ο κ. Καϊσας

Για αντιπρόεδρος από την παράταξη Λαμπάκη προτείνεται ο κ. Βαταμίδης

Για γραμματέας από παράταξη Μυτιληνού προτείνεται ο κ. Κουρτίδης

Ο κ. Κολιός λέει πως η διαδικασία είναι παράτυπη και αυτοπροτείνεται για πρόεδρος. Ο κ. Κολγιώνης απαντά πως δεν ειναι μέλος της παράταξης και δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Αυτοπροτείνεται ο Γιώργος Κιζιρίδης για τη θέση του προέδρου, λαμβάνοντας χειροκροτήματα

*η συνεδρίαση μεταδίδεται από το fb των Maximum fm και e-evros

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο