ΔΕΥΑΑ: Διαρκείς παρεμβάσεις στην παραλιακή για να μην ξαναπλημμυρίσει

Εργασίες καθαρισμού και συνεχής παρακολούθηση του καναλιού στην στροφή του Εγνατία, ενώ είναι σε εξέλιξη ειδική μελέτη
Μπήκαμε και επίσημα στο Φθινόπωρο και εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησαν οι νοτιάδες. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Ε.Υ.Α.Α. με τους νοτιάδες – εκτός από την υγρασία – είναι το μπάζωμα του Πλακοσκεπή Αγωγού Εξόδου Ομβρίων Υδάτων από την θάλασσα στο παραλιακό μέτωπο της Αλεξανδρούπολης.
Πέρυσι τέτοιο καιρό δεν είχαν γίνει εργασίες καθαρισμού στο κανάλι, με αποτέλεσμα να βουλιάξει το δυτικό τμήμα της Βασιλέως Αλεξάνδρου, μέχρι το ύψος του γηπέδου Φώτης Κοσμάς.
Φέτος, η νέα Δημοτική Αρχή, λειτουργώντας πάντα προληπτικά, προέβη σε έγκαιρες εργασίες καθαρισμού για την αποφυγή εισχώρησης αμμοχάλικου στο κανάλι, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Χαράλαμπος Μιχαηλίδης.
Για όλη την διάρκεια του χειμώνα το κανάλι θα παρακολουθείται και θα γίνονται επεμβάσεις καθαρισμού.
Επιπλέον η Δ.Ε.Υ.Α.Α. έχει μπει στην διαδικασία να εκπονήσει υδραυλική και περιβαλλοντική μελέτη αγωγού εξόδου ομβρίων υδάτων για την αποφυγή μπαζώματος του καναλιού σε παρόμοια καιρικά φαινόμενα.
“Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Α. για τις εργασίες που εκτέλεσαν σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες”, επισημαίνει.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο