Δερμεντζόπουλος: “Δεν υφίσταται ιδιωτικοποίηση του νερού”

«Δεν συζητάμε το νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση .Δεν υφίσταται τέτοιο γεγονός»  δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος , επισημαίνοντας ότι «και μείς είμαστε όλοι αντίθετοι σε αυτό».

Ο βουλευτής Έβρου απαντώντας σε όλα όσα συζητούνται και δημοσιοποιούνται μέσω αναρτήσεων και κινητοποιήσεων των ΔΕΥΑ και στον νομό μας, ανέφερε ότι  αυτό που  θα υπάρξει επιπρόσθετα είναι μια Ρυθμιστική Αρχή η οποία επιβάλλεται, επειδή πρέπει να υπάρχει έλεγχος και στην τιμολόγηση αλλά και στην ποιότητα νερού .

«Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει συμπολίτης μας που να θέλει να πληρώνει περισσότερο νερό σε σχέση με άλλους ή να μην ελέγχεται η ποιότητα νερού που καταναλώνει η οικογένεια του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας “μόνο το 38% από τους 295 φορείς παροχής ύδατος αναρτά τα στοιχεία ως οφείλει να κάνει.

Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν όπως είπε ότι επι κυβέρνησης Σύριζα επιβλήθηκαν 9 πρόστιμα ενώ επι  κυβέρνησης ΝΔ την περίοδο 2019 -2020  επιβλήθηκαν 69 πρόστιμα.

Αυτό το σκοπό έχει η Ανεξάρτητη  Ρυθμιστική Αρχή για να ελέγχεται η τιμολογιακή πολιτική

Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών παροχής ύδατος  πόσιμου ή αρδευτικού τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κατεπείγον στην συζήτηση  του νομοσχεδίου απλά η κυβέρνηση κάνει αυτό που έκανε εδώ και τρεισήμισι χρόνια. Νομοθετεί.”

Ο κ Δερμεντζοπουλος  αναφέρθηκε και στην εποικοδομητική συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με εργαζομένους της ΔΕΥΑΟ  μέσα από την οποία ενημερώθηκε για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και την πρόθεση του να βοήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του