Δερμεντζόπουλος: “Αίτημα δημιουργίας δύο Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο Έβρο”

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ είχε συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο (Π.Σ.) Αλέξιο Ράπανο, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τη διάρθρωση και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή του Έβρου, όπως αυτά προέκυψαν κατόπιν συνεχών επισκέψεων και συναντήσεων του Βουλευτή με τη Διοίκηση και το Πυροσβεστικό προσωπικό του Νομού.

Ο Βουλευτής τόνισε στον κ. Αρχηγό την ανάγκη δημιουργίας δύο Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (Δι.Πυ.Ν.) Έβρου, στο Βόρειο και στο Νότιο Τομέα, που θα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, αποδίδοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες και καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος παρέθεσε αναλυτικά τους λόγους βάσει των οποίων η δημιουργία δύο Διοικήσεων είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη. Συγκεκριμένα, τόνισε ιδιαίτερα την απόσταση που χωρίζει το βόρειο από το νότιο άκρο του Νομού, την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης πυρκαγιών δασικού τύπου λόγω και της ύπαρξης μεγάλης δασικής έκτασης (Εθνικό Πάρκο) και τη μορφολογία του εδάφους.

Τέλος, συζητήθηκαν και ετέθησαν και ζητήματα ενίσχυσης και αναβάθμισης των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού.

Ο Αρχηγός ήταν θετικά διακείμενος ως προς το αίτημα που μετέφερε ο Βουλευτής σχετικά με τη δημιουργία δύο Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο Νομό Έβρου, τονίζοντας ότι στόχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι η διασφάλιση υψηλότερου επιπέδου απόδοσης και αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών υπηρεσιών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr