Δενδροφύτευση από την Οικολογική Εταιρεία Έβρου στο πάρκο Αλτιναλμάζη (φωτος)

Σε συνεργασία με το Δασαρχείο και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Η Οικολογική Εταιρεία Ν. Έβρου σε συνεργασία με το Δασαρχείο και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε χθες 18 Μαρτίου 2023, εθελοντική
φύτευση δασικών δένδρων που απαντούν στην παραλιακή – λοφώδη περιοχή μας (Ευμεσογειακή ζώνη δασικής βλάστησης) στο Δημοτικό πάρκο Αλτιναλμάζη.
Πολλοί συνδημότες μας, γονείς με τα παιδιά τους, παππούδες με τα εγγόνια τους, εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, και βρέθηκαν στο χώρο του πάρκου Αλτιναλμάζη, στις 10:00 π.μ. προκειμένου να συνεισφέρουν εθελοντικά στη δεντροφύτευση.

“Θερμές ευχαριστίες:
1) στο Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση των δενδρυλλίων αλλά και την στήριξη της όλης προσπάθειας με την παρουσία των υπαλλήλων του!
2) στον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων και τους δημοτικούς υπαλλήλους που βοήθησαν και στήριξαν τη συγκεκριμένη δράση!
3) σε όλους τους συνδημότες μας, που τίμησαν και στήριξαν την ιδέα της δεντροφύτευσης!
Στόχος μας είναι, μέσω συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές, να αυξήσουμε το πράσινο της πόλης μας, το οποίο σήμερα είναι απελπιστικά χαμηλό! Υπενθυμίζουμε ότι στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αναλογούν μόλις 2,5 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο, ενώ ιδανικά απαιτούνται 18-20 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο!
Ζητούμε από το Δήμο μας, να τοποθετήσει στηρίγματα και προστατευτικές κατασκευές, ώστε να συγκρατηθούν και να προστατευτούν τα δέντρα που φυτεύσαμε από κοινού σήμερα!
Επιπλέον, ζητούμε από το Δήμο μας, να εξασφαλίσει τακτικό πότισμα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τα δέντρα να μεγαλώσουν!
Ας αναδείξουμε το πάρκο αυτό σε έναν ποιοτικό χώρο αναψυχής, προσβάσιμο για όλες τις ηλικιακές ομάδες των συνδημοτών μας! Ας τον μετατρέψουμε σε ένα χώρο δροσιάς, όπου θα κυριαρχούν οι φωνές από τα παιχνίδια παιδιών, και οι ήχοι από κελαηδήματα πουλιών!
Επιτακτική ανάγκη, ο Δήμος να εξασφαλίσει με συνέπεια, το πότισμα των δέντρων αυτών, καθώς και την προστασία/στήριξή τους, έτσι ώστε να ευοδωθεί η σημερινή προσπάθεια όλων μας!”

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο