Δεύτερη διακοπή στη δίκη για την πυρκαγιά στο Τέμενος Βαγιαζήτ, στις 7/7 η συνέχεια

Δεύτερη διακοπή (την Παρασκευή1/7) και συνέχεια την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 9 το πρωί για τη δίκη της υπόθεσης “εμπρησμού από αμέλεια” στο Τέμενος Βαγιαζήτ του Διδυμοτείχου, τον Μάρτιο του 2017. Η δεύτερη ημέρα της δίκης ξεκίνησε με την κατάθεση του πραγματογνώμονα που όρισε η εταιρεία “Δαίδαλος”, η ανάδοχος του έργου κατασκευής σκέπαστρου και επέκτασης των ικριωμάτων στο εσωτερικό του μνημείου, και με τις απολογίες των τριών από τους έξι κατηγορούμενους, και συγκεκριμένα των τριών προσώπων που συνδέονται με την εταιρεία.
Την Πέμπτη (7/7) η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του υπεργολάβου και των δύο εργαζόμενων-τεχνιτών. Κατά τη σημερινή ημέρα υπήρξαν αρκετές εντάσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα και πολλές διακοπές, με αποτέλεσμα η διαδικασία-χωρίς να ολοκληρώνεται-να διαρκέσει μέχρι τις 6 το απόγευμα, που ο πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας ανακοίνωσε τη διακοπή και συνέχιση της δίκης στις 7 Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση εκδικάζεται μετά από πέντε αναβολές που δόθηκαν από το 2018 και μετά. Σε ό,τι αφορά τη «γραμμή» που ακολούθησαν οι δύο πλευρές, το Ελληνικό Δημόσιο ισχυρίζεται ότι η φωτιά ήταν το αποτέλεσμα υποβόσκουσας σπίθας που προκλήθηκε από εργασία ηλεκτροσυγκόλλησης, η πλευρά των κατηγορουμένων υποστηρίζει ότι αιτία της πυρκαγιάς ήταν κάποιο βραχυκύκλωμα ή ηλεκτρική διαρροή.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο