Δ. Τσαλικάκης: Στα Νοσοκομεία θα δοθεί η μάχη και αυτά ενισχύουμε

Σε μια συνέντευξη -εξομολόγηση, προέβη σήμερα ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας -Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Με αφορμή, όπως ομολόγησε, την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί από τις αρχές Οκτωβρίου στα Νοσοκομεία  που εποπτεύει  και ενώ την τελευταία εβδομάδα η πίεση γίνεται  ασφυκτική,  εξηγεί τους λόγους που ανάγκασαν την Υγειονομική Περιφέρεια του να πάρει αποφάσεις που στεναχώρησαν κόσμο, αλλά που ήταν αδύνατο να αποφευχθούν.

Όπως συμπεραίνεται, τα προβλήματα εστιάζονται σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε νομούς όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Παρουσιάζοντας  την σημερινή εικόνα των Νοσοκομείων της περιφέρειας, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου νοσηλεύει 12 θετικά περιστατικά, της Αλεξανδρούπολης 51, της Δράμας 27 και  της Κομοτηνής (που άνοιξε προχθές)15.

Σήμερα στην 4η ΥΠΕ νοσηλεύονται  420 ασθενείς Covid εκ των οποίων το 85% είναι ανεμβολίαστοι.  Απο τους ασθενείς αυτούς οι 62 καταλαμβάνουν κρεβάτια της ΜΕΘ εκ των  οποίων οι 59 είναι ανεμβολίαστοι. Εκτός των ασθενών  Covid, υπάρχουν και τα καθαρά περιστατικά 1800 στο σύνολο εκ των οποίων οι 60 βρίσκονται στις ΜΕΘ.

«Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε και τα δύο μέτωπα» τόνισε ο κ. Τσαλικάκης, διότι  δεν υπάρχει μόνο η νόσος Covid  στη ζωή μας.

Σ αυτό τον αγώνα έπρεπε  να μπουν και τα νοσοκομεία που μέχρι σήμερα δεν συμμετείχαν επειδή ήταν  αδύναμα (αφού υπάρχει δυστοκία με τις άγονες θέσεις γιατρών στις ειδικότητες που έχουν άμεση σχέση με τα περιστατικά covid, δεν υπάρχει ανταπόκριση) Όμως η ανάγκη επιβάλει να μπουν και αυτά στο χορό, με την λειτουργία μονάδων Covid που θα αποσυμφορήσουν τα μεγάλα Νοσοκομεία..

Έτσι οι αποφάσεις αφορούν τα  4 Κέντρα Υγείας Παρανεστίου Δράμας , Ιάσμου  Ροδόπης, Αβδήρων Ξάνθης και του πολυδύναμου Ιατρείου Φερών, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται στις 3 το μεσημέρι προκειμένου οι εφημερίες των γιατρών να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία Δράμας, Κομοτηνής Ξάνθης και  Διδυμοτείχου.

«Οι αποφάσεις είναι  για δυο μήνες» τόνισε ο κ Τσαλικάκης «αλλά σε οποιαδήποτε εξέλιξη, είτε ανακοπεί το ανοδικό ρεύμα,    σταθεροποιηθεί,  ή σταματήσει, τα ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία θα ανοίξουν άμεσα»

Αναφερόμενος στο Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών  τόνισε  ότι προς το παρόν η δραστηριότητα του θα περιοριστεί με έναν γιατρό μετά τις  3 το μεσημέρι

«Προσπαθήσαμε να δώσουμε πολλές εφημερίες στο ΓΝ Διδυμοτείχου γιατί έχει μόνο δυο Παθολόγους αναφέροντας  πως ήδη διατίθεται γιατρός από το ΠΓΝΑ ενώ θα υπάρχει ενίσχυση με τις εφημερίες των γιατρών του Πολυδύναμου Φερών και του ΚΥ Σουφλίου για να στηριχθεί  η μεγάλη κίνηση που υπάρχει στα ΤΕΠ Covid

Ο κ. Τσαλικάκης παραδέχθηκε ότι δημιουργείται  πρόβλημα και ταλαιπωρία  σε όλα τα περιφερειακά ιατρεία καθώς και στην περιοχή του Ορεινού Όγκου, όμως κάτι ανάλογο  είχε συμβεί και το διάστημα Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2020 όταν  το μεγάλο  κύμα πανδημίας   είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Καταλήγοντας ομολόγησε ότι ανησυχεί πολύ για την σημερινή υγειονομική εικόνα της περιφέρειας του , παραδέχθηκε ότι είναι η πρώτη φορά που συναντά τόση πίεση και δυσκολία στην αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν λόγω της κατακόρυφης  αύξησης των κρουσμάτων, εξήρε την προσπάθεια όλων των υγειονομικών που εδώ και ενάμιση χρόνο δίνουν έναν τιτάνιο και σκληρό αγώνα πάνω από χιλιάδες περιστατικά Covid τονίζοντας πως όλες αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν επειδή τελικά,  «η μάχη θα δοθεί στα Νοσοκομεία και όχι στα Περιφερειακά  Ιατρεία και ΚΥ «

«Όσοι νοσήσουν θα τρέξουν στα Νοσοκομεία και αυτά πρέπει να ενισχύσουμε» κατέληξε ευχόμενος να μην φθάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε τους ασθενείς που θα εισάγουμε στα Νοσοκομεία.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του