Χριστουγεννιάτικα είδη: 20% πάνω οι τιμές λόγω ενεργειακής κρίσης 

Δειλά, δειλά ανεβάζουν φέτος τα ρολά τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη οι τιμές των οποίων είναι κατά 20% τουλάχιστον ακριβότερα σε σχέση με πέρσι.

Η ακρίβεια, η ενεργειακή αβεβαιότητα, αλλά και η παρατεταμένη καλοκαίρια αποτελούν τις βασικές αιτίες που ακόμη δεν έχουν στολιστεί οι περισσότερες βιτρίνες παρά το γεγονός ότι άλλες χρονιές είχαν στολιστεί και ξεκινήσει οι προσφορές.

Με δεδομένο ότι το σύνολο των περισσότερων προϊόντων είναι εισαγώμενα και το μεταφορικό κόστος λόγω της υψηλής τιμής του diesel κίνησης έχει αυξηθεί, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά έχουν ανατιμηθεί.

Ενδεικτικά, τα τεχνητά δέντρα ξεκινούν από 40 ευρώ και η τιμή ανεβαίνει ανάλογα, με το μήκος, το πλάτος, το ύψος και την ποιότητα του υλικού. Τα λαμπάκια διατίθενται με διαφορά 1-2 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Οι μπάλες Χριστουγέννων κοντεύουν να φτάσουν 1 ευρώ η μία, αφού η εξάδα κοστίζει 5 ευρώ.

Ομοίως οι γιρλάντες και οι φάτνες. Τα λούτρινα στολίδια είναι περίπου 1,5 ευρώ πιο ακριβά, ενώ αυξημένες κατά 1 ευρώ είναι οι τιμές για ξύλινα και γυάλινα στολίδια.

Δεν αποκλείεται μπροστά σε αυτή την κατάσταση ορισμένοι να μην ανοίξουν καν, καθώς φέτος θα υπάρχει ισχυρότατος ανταγωνισμός από τις αλυσίδες παιχνιδιών οι οποίες θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν όλο το μερίδιο της αγοράς προκειμένου να αυξήσουν κάπως τα ισχνά περιθώρια κέρδους που έχουν.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του