Χωρίς ψωμί κινδυνεύουν να μείνουν χωριά του Τριγώνου

Βρέθηκε προσωρινή λύση από αρτοποιό από τα Δίκαια, η οποία κάνει ένα δρομολόγιο 60 χιλιομέτρων για να επισκεφθεί και τα 17 χωριά και να μοιράσει το φρέσκο ψωμί στους κατοίκους

Χωρίς ψωμί κόντεψε να μείνει μερίδα ηλικιωμένων ανθρώπων επειδή η μοίρα τους τοποθέτησε να ζουν σε μια περιοχή που καθημερινά ερημώνει. Ο λόγος για τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού Δίλοφος Τριγώνου που για μερικές μέρες έμειναν χωρίς ψωμί, επειδή ο αρτοποιός που περνούσε και μοίραζε τον «επιούσιον», σταμάτησε να το κάνει. Έτσι πολλοί έμαθαν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού αντιμετώπιζαν τέτοιο ζήτημα.

Η έλλειψη όμως δεν κράτησε πολύ αφού μία νέα αρτοποιός από τα Δίκαια, ευαισθητοποιήθηκε από το θέμα και αποφάσισε να εντάξει το χωριό στο καθημερινό της δρομολόγιο.

Η ΕΡΤ Ορεστιάδας συνομιλώντας μαζί της διαπίστωσε ότι το φαινόμενο αυτό αργά η γρήγορα θα απασχολήσει ξανά αυτό ή και άλλα χωριά του Τριγώνου, αφού δυστυχώς ο πληθυσμός στα περισσότερα εκ των 17 που το απαρτίζουν μειώνεται δραματικά.

«Αλλιώς είχα ξεκινήσει πριν από 15 χρόνια τόνισε και αλλιώς συνεχίζω σήμερα». Καθημερινά η κυρία Σμαράγδα κάνει ένα δρομολόγιο εξήντα χιλιομέτρων για να επισκεφθεί και τα 17 χωριά και να μοιράσει το φρέσκο ψωμί στους κατοίκους στην πόρτα τους.

Διανύουμε χιλιόμετρα για να πάμε σε χωριά, όπως ο Κριός με 15 κατοίκους για 3 με 4 ψωμάκια. Συμφωνεί πως είναι άδικο να μην πάρουν το ψωμί τους οι ανήμποροι, συνήθως κάτοικοι, αλλά από την άλλη σ’ ένα επιχειρηματία αυτό είναι ασύμφορο.

«Γενικά είναι ασύμφορο για μας και μεγάλη ταλαιπωρία, όταν όλη τη μέρα προσπαθείς κάνοντας ένα μεγάλο δρομολόγιο να πουλήσεις όλο κι όλο 50 κιλά ψωμί. Νομίζω πως θα έπρεπε η πολιτεία να βρει τρόπο να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς».

Προς το παρόν παραμένει στην απόφαση της μην γνωρίζοντας πόσο θα αντέξει, αλλά είναι ικανοποιημένη παρά την ταλαιπωρία της που αγωνίζεται να επιβιώσει, μοιράζοντας ψωμί σε έναν τόπο με λιγοστά παιδιά και πολλούς ξεχασμένους ηλικιωμένους.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

1 Σχόλιο

  • sakistrigono sakistrigono
    Posted 2 Φεβρουαρίου 2022 13:45 0Likes

    Τό μόνο πού ξεχάσατε νά αναφέρετε είναι η πηγή πού ανέδειξε τό όλο θέμα καί είναι η σελίδα στό f/b ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΑΣ
    Επίσης σάν κάτοικος τού Διλόφου θέλω νά σάς ενημερώσω πώς καθημερινά ερχεται φούρνος από τά Ρίζια Ορεστιάδας, ενώ ο φούρνος από τά Δίκαια δύο μέρες τήν εβδομάδα!
    Ευχαριστώ!

Αφήστε ένα σχόλιο