Χωρίς παραγωγούς από Ξάνθη και Ίασμο ως 30/6 οι λαϊκές του Δήμου Αλεξανδρούπολης  

Κλειστή για οχήματα και η οδός Κίρκης τα Σάββατα, κατά τις ώρες διεξαγωγής της λαϊκής  

Χωρίς τη συμμετοχή παραγωγών και εμπόρων από όλο το νομό Ξάνθης και από το Δήμο Ιάσμου του νομού Ροδόπης, θα διεξαχθούν και τις επόμενες ημέρες οι λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κάθε Σάββατο, ημέρα διεξαγωγής της «πράσινης» λαϊκής των ντόπιων παραγωγών και πωλητών, από τις 7 πμ ως τις 2 μμ, η οδός Κίρκης, που συνδέει την Παπαναστασίου με τη Δήμητρας, θα είναι κλειστή για τα οχήματα, με σκοπό τη σύμπτυξη των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, έτσι ώστε να μην επεκτείνονται σε όλη την οδό Παπαναστασίου.  

Με νέα απόφασή του ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης ορίζει τα εξής: 

«1) Κάθε Δευτέρα θα λειτουργεί λαϊκή αγορά στην Δ.Ε. Φερών, νότια του σχολικού συγκροτήματος του λυκείου Φερών, με την συμμετοχή όσων φέρουν νόμιμη άδεια, τηρουμένων των μέτρων ελεύθερου χώρου μεταξύ των πάγκων.  

2) Κάθε Πέμπτη θα λειτουργεί λαϊκή επί της οδού Παπαναστασίου. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 9 μέτρων πλέον θα συμμετέχουν με πάγκους 6 μέτρων. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 6 μέτρων πλέον θα συμμετέχουν με πάγκους 4,5 μέτρων. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 3 μέτρων παραμένουν ως έχουν. 

3) Κάθε Σάββατο, θα λειτουργεί έκτακτη λαϊκή αγορά στην Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης, επί της οδού 

Παπαναστασίου, από την οδό Κίρκης έως την οδό Δήμητρας, αποκλειστικά και μόνο με την συμμετοχή παραγωγών και επαγγελματιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο μήκος των πάγκων που προβλέπει η άδεια τους τηρουμένων των μέτρων ελεύθερου χώρου μεταξύ των πάγκων. 

Επισημαίνεται ότι αποκλείονται από την συμμετοχή στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης: α) οι πωλητές της Π.Ε. Ξάνθης έως και τις 26/6/2020, β) οι πωλητές του Δήμου Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης έως και 30/6/2020, λόγω λήψης εκτάκτων μέτρων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας του καταναλωτικού κοινού και των πωλητών στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. 

Η Δημοτική Αστυνομία, θα πραγματοποιεί συνεχείς και τακτικούς ελέγχους και θα επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες. Η Δ/νση Καθαριότητας θα φροντίσει για την απολύμανση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των λαϊκών αγορών για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 τόσο οι παραγωγοί όσο και οι επαγγελματίες υποχρεούνται να τηρούν απαρέγκλιτα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πολιτών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα». 

Για τη λαϊκή του Σαββάτου, η Επιτροπή Ποιότητας ζωής αποφάσισε το κλείσιμο του δρόμου, από την οδό Κίρκης και έως την οδό Δήμητρας, από τις 07:00 π.μ. έως τις 14:00μ.μ., για όσο θα ισχύουν τα περιοριστικά, έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοιού COVID-19, για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο. 

Η απόφαση ελήφθη μετά από συζήτηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και σκοπό έχει τη σύμπτυξη των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, έτσι ώστε να μην επεκτείνονται σε όλη την οδό Παπαναστασίου.  

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο