Χωρίς παιδίατρο από σήμερα το Κέντρο Υγείας Δικαίων

Μετά την μη ανανέωση της θητείας της υπάρχουσας γιατρού η οποία λόγω συνταξιοδότησης αποχωρεί από την δομή

Χωρίς παιδίατρο μένει από σήμερα το Κέντρο Υγείας Δικαίων μετά την μη ανανέωση της θητείας της υπάρχουσας γιατρού η οποία λόγω συνταξιοδότησης αποχωρεί από την δομή.

Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Ανδρέας Παπανδρούδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι έχει κατατεθεί   επείγουσα  παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας με την οποία ζητείται η άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και ταυτόχρονα η παράταση της θητείας της γιατρού  για όσο διάστημα χρειασθεί .

Ο κ Παπανδρούδης χαρακτήρισε “άστοχη, άδικη και λανθασμένη” την απόφαση του Υπουργείου να λήξει την θητεία χωρίς να την ανανεώσει και ενώ στην προκειμένη περίπτωση η  παιδίατρος επιθυμεί να παραμείνει και να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Η περιοχή εμβέλειας του ΚΥ Δικαίων είναι όλος ο παλαιός Δήμος Τριγώνου που περιλαμβάνει 17 χωριά με έναν μεγάλο αριθμό παιδιών που εξυπηρετούνται σε αυτό, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των μεγάλων αποστάσεων προς το ΚΥ  Ορεστιάδας ή το Νοσοκομείο  Διδυμοτείχου .

«Είναι ενήμερη η διοίκηση  και το Υπουργείο Υγείας» τόνισε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  ο διευθυντής του Κέντρου Κλεάνθης Χαλιαμπάλιας ελπίζοντας σε μια θετική εξέλιξη.

Να  προσθέσουμε εδώ ότι ανάλογο θέμα είχε προκύψει πριν από 1 χρόνο και με τους δυο διευθυντές των Κέντρων Υγείας Δικαίων και Ορεστιάδας όπου  λόγω συνταξιοδότησης έληγε η θητεία τους χωρίς να υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Εκεί με  παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου  αφού δεν είχε γίνει ανάλογη προκήρυξη, δόθηκε μια παράταση 6 μηνών που σημαίνει ότι όταν αυτή λήξει θα έχουμε και κει την ίδια κατάσταση  .

Στο ΚΥ Δικαίων σήμερα εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση 30 πολίτες υπάρχει δλδ μια ικανοποιητική κίνηση η οποία   θα γίνει προβληματική εάν εκλείψουν ειδικότητες γιατρών.

Το υπόμνημα του Ιατρικού Συλλόγου εστάλη στους βουλευτές του νομού, στην 4η ΥΠΕ ΑΜ-Θ, στον Δήμαρχο Ορεστιάδας  ώστε να πάρουν γρήγορες αποφάσεις κάνοντας παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Το αίτημα είναι κοινό για κάθε ακριτική περιοχή: Άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και προγραμματισμός προσλήψεων ώστε να μην μείνει κενό διάστημα χωρίς ιατρική φροντίδα. Άλλωστε «με επιστρατεύσεις δεν λύνονται τα κενά» όπως τονίζει ο κ Παπανδρούδης απευθυνόμενος στην διοίκηση του Υπουργείου.

Κοινοβουλευτική Αναφορά για το Κέντρο Υγείας Δικαίων κατέθεσε στη Βουλή ο Αν. Δημοσχάκης       

Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε χθες 21/02, ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης διαβιβάζοντας μέσω του Προεδρείου της Βουλής προς το Υπουργείο Υγείας την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου του Ν.Έβρου (Ι.Σ.Ε). Στο επίκεντρο της επιστολής βρίσκεται το αίτημα της προκήρυξης της θέσης Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Δικαίων.

Έως ότου προκηρυχθεί και καλυφθεί η θέση Παιδιάτρου κρίνεται επιβεβλημένη σύμφωνα με το Νόμο η παράταση της θητείας  της κ.Λουίζας Σαμουργανίδου στη θέση της στο Κ.Υ. ΔΙΚΑΙΩΝ στην οποία υπηρετούσε έως τώρα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Υ. ΔΙΚΑΙΩΝ, Κ.ΛΟΥΙΖΑΣ ΣΑΜΟΥΡΓΚΑΝΙΔΟΥ.

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Υγείας την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου (Ι.Σ.Ε.). Στο επίκεντρο της επιστολής βρίσκεται το αίτημα της συνέχειας παροχής υπηρεσίας της Παιδιάτρου του Κ.Υ. Δικαίων, κ. Λουίζας Σαμουργκανίδου και η προκήρυξη θέσης Παιδιάτρου στο εν λόγω Κ.Υ. Η Κ.Υ.Α. (υπ’αριθμόν πρωτ. Γ4α/Γ.Π.72682/22/14-02-2023) που διακόπτει την υπηρεσία της επιφέρει μεγάλη δυσχέρεια στο ακριτικό χωριό, δεδομένου ότι οι πολίτες δε δύνανται να απευθυνθούν στην ιδιωτική παιδιατρική.  Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, γίνεται επίκληση για τις δέουσες ενέργειες για την έγκριση της παραμονής της Παιδιάτρου και την άμεση προκήρυξη θέσης Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Δικαίων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο