Χωρίς χειριστή μένει το ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης

Οι πολίτες δεν θα μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν για ακτινογραφίες και μαστογραφίες. Έλλειψη ιατρού Βιοπαθολογίας και στο ΚΥ Ορεστιάδας

Μία σειρά από εξετάσεις, όπως ακτινογραφίες και μαστογραφίες δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης που θα προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας, καθώς μέσα στην εβδομάδα ο ένας και μοναδικός χειριστής-τεχνολόγος του ακτινολογικού τμήματος θα βγει στη σύνταξη.
Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για το θέμα έχει ενημερωθεί η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, χωρίς να έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής στην επίλυση του θέματος. Σε νέα επιστολή προς τον Διοικητή της ΥΠΕ αναφέρουν τα παρακάτω:
«Σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο ακτινολογικό της Αλεξανδρούπολης δε θα υπάρχει χειριστής. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για προσωπικό, φτάσαμε στο σημείο μηδέν χωρίς αποτέλεσμα. Ο Σύλλογος μας με επιστολή στην αρμόδια Υ.Π.Ε. επισημαίνει ακόμα μια φορά το πρόβλημα, με την ελπίδα έστω και την τελευταία στιγμή να δοθεί μια λύση.
Εντός ολίγων ημερών (την προσεχή εβδομάδα) στο ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης θα παραμείνει ένας ιατρός ακτινολόγος καθώς ο μοναδικός χειριστής – τεχνολόγος συνταξιοδοτείται. Το Κ.Υ. Αλεξανδρούπολης έχει γνωστοποιήσει το θέμα στην 4η Υ.ΠΕ ζητώντας αναπλήρωσης της θέσης του τεχνολόγου, καθώς δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σε απεικονιστικές και ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, μαστογραφίες) αλλά θα υπάρξει και αδυναμία ανταπόκρισης στο πρόγραμμα «Απόστολος Δοξιάδης» (Μ.Ο.Π. πανοραμικές). Ο σύλλογος εργαζομένων στην ΠΦΥ Θράκης σας παραθέτει το θέμα που θα προκύψει  στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, με την αναμενόμενη δυσλειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου, αναμένοντας τις δικές σας παρεμβάσεις»

Στη Βουλή το θέμα της έλλειψης ιατρού Βιοπαθολογίας στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Την έλλειψη ιατρού Βιοπαθολόγου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας που συνεπάγεται την ανεπαρκή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στον εξυπηρετούμενο από το Κέντρο Υγείας πληθυσμό, φέρνει με αναφορά της στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νατάσα Γκαρά.
Η Βουλευτής Έβρου κατέθεσε ως αναφορά την Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, στην οποία περιγράφεται το πρόβλημα της έλλειψης ιατρού Βιοπαθολόγου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας. Όπως περιγράφει η επιστολή, η οργανική θέση Ιατρικής Βιοπαθολογίας παραμένει κενή από 15-01-2015, ενώ από την 23-07-2020, όταν παραιτήθηκε και η επικουρική ιατρός που την κάλυπτε, η θέση παραμένει ακάλυπτη. Ενώ παράλληλα στο μικροβιολογικό εργαστήριο εργάζονται μόλις δύο παρασκευάστριες.
Για την επίλυση του προβλήματος, ζητείται η άμεση προκήρυξη της κενής οργανικής θέσης Βιοπαθολόγου, γιατί το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πληθυσμού στον βόρειο Έβρο και η πλήρης λειτουργία του Εργαστηρίου Βιοπαθολογίας είναι καθοριστική για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και την απρόσκοπτη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στον πληθυσμό. Επιπλέον, προτείνεται να δοθεί κίνητρο στους ενδιαφερόμενους για τη θέση ιατρούς με την προκήρυξη της θέσης στο βαθμό του Διευθυντή (επικουρικά ως Επιμελητή Α/Β).
Σημειώνεται τέλος, ότι η κα Γκαρά έχει πολλές φορές αναδείξει με ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή των Ελλήνων τις ιδεοληπτικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ που έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, χωρίς ενίσχυση σε προσωπικό, χωρίς βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υγειονομικών, με μόνο σκοπό την ιδιωτικοποίησή του. Τονίζει μάλιστα, ότι η εφαρμογή των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης, όπως η απόφαση αναστολής λειτουργίας Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας σε μια ευαίσθητη και απομακρυσμένη περιοχή όπως ο Έβρος, η απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη κατάσταση των εκκρεμών χειρουργείων, συνέβαλε στη ερήμωσή της και στην υγειονομική ανασφάλεια των κατοίκων.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο