Χαρδαλιάς: Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν την άρση lockdown

Στους παράγοντες που θα καθορίσουν την άρση του lockdown στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η απόφαση της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό  και πώς αυτή θα πραγματοποιηθεί, θα βασιστεί αποκλειστικά στα επιδημιολογικά δεδομένα, στην εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και στις εισηγήσεις των ειδικών.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η μοναδική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής και σημείωσε πως η εφαρμογή του lockdown και των άλλων μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού αποτελεί για τον καθένα «το απόλυτο καθημερινό στοίχημα ζωής».

Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, τη δεδομένη χρονική, στιγμή ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι παρουσιάζει μια σχετική σταθεροποίηση. Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως όσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα τόσο καλύτερα αποδίδουν και τόνισε πως δεν είναι στιγμή για δικαιολογίες και για εκπτώσεις στην τήρηση των μέτρων, παρά την κόπωση των πολιτών.

ethnos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο