«Χάνει» 572 φοιτητές το ΔΠΘ από τις μετεγγραφές

158 αποχωρούν από τις σχολές του Έβρου, ενώ έρχονται με μετεγγραφή 50

Από τις σχολές της Ορεστιάδας φεύγουν 17, δεν έρχεται κανείς!

Συνολικά 572 φοιτητές λιγότερους αφήνει η διαδικασία των μετεγγραφών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για τα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Από τις σχολές του Έβρου, 158 φοιτητές θα αποχωρήσουν, ενώ θα έρθουν 50, με το μεγάλο «χαμένο» να είναι οι σχολές της Ορεστιάδας.

Αναφορικά με τα τμήματα της Κομοτηνής συνολικά έρχονται με μετεγγραφή μόλις 48 φοιτητές, ενώ μόνο από τη Νομική αποχωρούν συνολικά 162. Συνολικά από το ΔΠΘ φεύγουν με μετεγγραφή 688 φοιτητές και έρχονται 116.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πίνακες που δημοσίευσε ο Χρόνος, στις σχολές του Έβρου γίνονται οι παρακάτω ανακατατάξεις:

Ιατρική (Αλεξανδρούπολη): αποχωρούν 49, έρχονται 0

Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (Αλεξανδρούπολη): αποχωρούν 50, έρχονται 22

Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Αλεξανδρούπολη): αποχωρούν 0 έρχονται: 28

Αγροτικής Ανάπτυξης (Ορεστιάδα): αποχωρούν 9, έρχονται: 0

Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (Ορεστιάδα): αποχωρούν 8, έρχονται: 0

Να σημειωθεί πως οι απώλειες είναι σημαντικές για τις σχολές της Ορεστιάδα, καθώς στο τμήμα Αγροτικής ανάπτυξης, στο οποίο είχαν εισαχθεί 71, απομένουν 62, ενώ η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στο τμήμα δασολογίας, όπου από τους 21 εισακτέους μένουν 13.

 

Μάρης: Αδικούνται τα ακριτικά πανεπιστήμια

Ο αντιπρύτανης Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Φώτης Μάρης στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm υπογράμμισε ότι από τις μετεγγραφές «αδικούνται σίγουρα τα ακριτικά πανεπιστήμια».

Αναγνωρίζει όμως το γεγονός ότι μετά την τελευταία τροποποίηση του Νόμου που δίνει όριο μετεγγραφής μέχρι 2.750 μόρια «αυτό στην ουσία περιόρισε την “αιμορραγία” μας περίπου κατά 30%. Δηλαδή εάν χάναμε 10 φοιτητές τώρα χάνουμε περίπου 6-7, χωρίς βέβαια αυτός ο νόμος να λύνει το πρόβλημα 100%» επισήμανε ο κος Μάρης.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο