«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τον θάνατο του 11χρονου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

“Διαφωνούσα με το έργο” λέει ο διευθυντής του σχολείου

Ένα μικρό παιδί έχασε την ζωή του μέσα στο σχολείο του από την εγκληματική αμέλεια κάποιων που αποφάσισαν εν ώρα λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας στις Σέρρες να κάνουν εργασίες στον λέβητα του κτιρίου!
Ένα 11χρονο παιδί στις Σέρρες, o Mάξιμος-Βασίλης, δεν γύρισε στο σπίτι του και στην αγκαλιά των γονιών του αλλά σκοτώθηκε στην αυλή του σχολείου του γιατί κάποιοι αποφάσισαν την ώρα που το σχολείο ήταν σε λειτουργία να μετατρέψουν έναν καυστήρα από πετρέλαιο σε γεωθερμία! Και όπως πάντα, οι ευθύνες γίνονται “μπαλάκι” για όσα συνέβησαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Αυτό όμως δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους χαροκαμένους γονείς του 11χρονου μαθητή που έχασε ακαριαία την ζωή του από την πόρτα που εκτοξεύθηκε όταν εξερράγη ο καυστήρας.
Μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης απαντά στις καταγγελίες του διευθυντή του σχολείου. “Με ειδοποίησαν στο γραφείο μου και μου είπαν ότι έγινε μία έκρηξη στον λέβητα ενός σχολείου. Αυτό που ξέρω είναι ότι γίνονταν εργασίες αντικατάστασης του λέβητα με άλλο σύστημα με γεωθερμία”. Όπως τονίζει, ο δήμος Σερρών είναι αποφασισμένος, προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι για την απώλεια του μικρού μαθητή. “Περιμένουμε τις απαντήσεις, να δούμε τι ακριβώς συνέβη και έγινε αυτή η έκρηξη. Υπάρχουν εμπειρογνώμονες, η αστυνομία. Περιμένουμε τη διερεύνηση αυτού του τραγικού γεγονότος, θα φτάσει μέχρι εκεί που πρέπει. Για την μνήμη του παιδιού δεν είναι πρέπον αυτή τη στιγμή να κάνουμε τέτοιες δηλώσεις. Υπάρχει μία διερεύνηση του θέματος, υπάρχει ένας εργολάβος, ο οποίος ήταν στο έργο που γινόταν εδώ και αρκετό καιρό. Υπάρχουν τα συστήματα ασφαλείας που έπρεπε να λειτουργήσουν. Είμαστε εδώ να δούμε τι ακριβώς δεν έγινε και είχαμε αυτή την τραγική εξέλιξη”.

“Διαφωνούσα με το έργο” λέει ο διευθυντής του σχολείου
Ο διευθυντής του σχολείου μιλάει ευθέως για ανευθυνότητα των ατόμων που είχαν αναλάβει το έργο της μετατροπής του λέβητα σε καυστήρα με γεωθερμία, ενώ είχε εκφράσει τη διαφωνία του για το έργο. Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι “ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου. Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό, το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ό,τι γνωρίζω” είπε και υποστήριξε ότι απευθύνθηκε πολλές φορές στην αρμόδια υπηρεσία ζητώντας τα έγγραφα για το χρονοδιάγραμμα και την εκτέλεση του χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση. “Ενώ ήταν να έρθει το Σάββατο ο εργολάβος και έπρεπε να έρθει το Σάββατο, διότι χιλιάδες φορές τους εξήγησα ότι δεν επιτρέπω να κάνουν εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, αλλά δε βρήκα κανένα στήριγμα σε αυτό ούτε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ούτε από το δήμο. Ερχόταν γενικώς όποτε ήθελαν και έφευγαν όποτε ήθελαν. Ήρθαν σήμερα τελικά να κάνουν τη σχετική ρύθμιση και μας είπαν ότι από δω και πέρα δεν θα ανάβουμε το λέβητα πετρελαίου καθώς πλέον το σχολείο θα δουλεύει με γεωθερμία”.

Το χρονικό
Ήταν 2.20 το μεσημέρι όταν εξερράγη το λεβητοστάσιο, με αποτέλεσμα η πόρτα που εκτινάχθηκε, να τραυματίσει θανάσιμα τον 11χρονο μαθητή. Η ανείπωτη τραγωδία έχει συγκλονίσει την πόλη των Σερρών και όχι μόνο. Το αγοράκι σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχασε ακαριαία τη ζωή του. Η έκρηξη έγινε από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία στο λεβητοστάσιο, την ώρα του διαλείμματος στο ολοήμερο σχολείο. Η πόρτα, εκσφενδονίστηκε από το ωστικό κύμα περίπου 30 μέτρα, τραυματίζοντας θανάσιμα τον μικρό μαθητή. Άλλα δυο παιδιά ηλικίας 6 και 11 ετών, αντίστοιχα, τραυματίστηκαν ελαφρά. Από θαύμα δεν είχαμε και άλλα θύματα.
newsit.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του