Άρση Μέτρων: Στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα, μόνο ένα self test στα σχολεία

Την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και σύμφωνα με πληροφορίες από το Σάββατο θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα στο 100% της πληρότητας τους, ενώ από την αρχή Απριλίου θα είναι υποχρεωτικό μόνο το 1 self test στα σχολεία.

Επίσης σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση μέτρων όπως η κατάργηση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και τα υποχρεωτικό πιστοποιητικά για είσοδο στην εστίαση, προς το παρόν η Επιτροπή διατηρεί επιφυλακτική στάση και θα τοποθετηθεί στην επόμενη συνεδρίασή της. Στόχος της Κυβέρνησης είναι οι αποφάσεις να αφορούν έως τις 31 Αυγούστου, εφόσον δεν υπάρξουν επιδημιολογικές ανατροπές.

Επίσης πρόσθεσε ότι στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάσει, θα παρουσιαστεί σήμερα το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό και τον χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών, που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους.

Βάσει των εισηγήσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης, σημείωσε ο Υπουργός.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο