Αρκετοί Τούρκοι ακυρώνουν τα ταξίδια τους στην Αλεξανδρούπολη λόγω του φονικού σεισμού

Ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο υπήρξε μείωση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας
Ικανοποιητική η πορεία των κρατήσεων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

της Κικής Ηπειρώτου

Αισθητή ήταν από το προηγούμενο ακόμη Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη η απουσία αξιοσημείωτου τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, όπως συνηθίζονταν τους τελευταίους μήνες. Ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει επηρεάσει την καθημερινότητα και την ψυχολογία των γειτόνων μας, που έχουν ήδη προβεί σε ακυρώσεις κρατήσεων που είχαν κάνει τόσο για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όσο και για τα πρώτα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ, τις οποίες επιβεβαιώνει το ενημερωτικό δελτίο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις από Τούρκους στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής για το επόμενο διάστημα. Υπάρχει, πάντως, η εκτίμηση, ότι αυτή η τάση θα διατηρηθεί για λίγες εβδομάδες ακόμη και ότι σύντομα οι Τούρκοι επισκέπτες θα εκδράμουν και πάλι προς τα μέρη μας.
Σε ό,τι αφορά την κίνηση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από Έλληνες και άλλους Βαλκάνιους τουρίστες, η εικόνα στα ξενοδοχεία είναι θετική. Οι κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει θεωρούνται ικανοποιητικές, ενώ για υψηλότερες πληρότητες οι ελπίδες όλων εναποτίθενται στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Εξάλλου, το συγκεκριμένο τριήμερο είναι το μοναδικό μέχρι το Πάσχα, αφού και η 25η Μαρτίου, φέτος, πέφτει Σάββατο.

Υψηλές πληρότητες στους «καρναβαλικούς» προορισμούς

Ικανοποιητικά εξελίσσονται οι κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (25 – 27 Φεβρουαρίου) σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, ενώ σε αστικά κέντρα όπως είναι η Πάτρα όπου χτυπά η «καρδιά» του Καρναβαλιού, οι προκρατήσεις που έχουν αρχίσει από τον περασμένο Νοέμβριο γέμισαν ήδη τα ξενοδοχεία της πόλης και πλέον η ζήτηση μεταφέρεται περιφερειακά, από το Αίγιο μέχρι την Κάτω Αχαΐα.
Υψηλές πληρότητες καταγράφουν όλοι οι προορισμοί που σχεδιάζουν αποκριάτικες εκδηλώσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-19 Φεβρουαρίου) η κίνηση γενικά προβλέπεται αυξημένη, με την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα είναι ιδανικές για αποδράσεις. “Πεσμένη” εξακολουθεί να είναι η κίνηση τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα που ακολουθούν το εορταστικό τριήμερο, με τον ρυθμό των κρατήσεων να παραμένει υποτονικός και με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο υψηλό λειτουργικό κόστος. Μετά την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι την 25η Μαρτίου, η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 50% κατά μέσο όρο, τόσο στις επαρχιακές πόλεις, όσο και στον ορεινό όγκο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προκρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι πληρότητες αναμένεται να κυμανθούν από 80% έως και 100% στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, στα Ιωάννινα, τη Δράμα, τα Καλάβρυτα, το Ρέθυμνο, τα Λουτρά Πόζαρ, την Κορινθία, τη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα την Κοζάνη κ.α. Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου η κίνηση προβλέπεται αυξημένη για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα.
Οι τιμές δωματίων απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και σε σχέση με πέρυσι, είναι αυξημένες σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο