«Αρκετά με την αμέλεια, δεν είμαστε αφελείς»     

Είναι προφανές πως ο φόνος του 23χρονου Ιάσωνα δεν αποτελεί ατύχημα. Ωστόσο το κράτος «μας» ορίζει όλα αυτά τα εγκλήματα ως «ατυχήματα» προερχόμενα από αμέλεια. «Αρκετά με την αμέλεια, δεν είμαστε αφελείς» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύλλογος SOS Τροχαία εγκλήματα με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του 23 χρόνου έξω από την βουλή ,ζητώντας από την πολιτεία να προβεί στην τροποποίηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ γιατί μιλάει μόνο για αμέλεια εάν ο οδηγός τραυματίσει θανάσιμα και εγκαταλείψει το θύμα του.

«Δρακόντειοι πρέπει να είναι οι νόμοι ενός κράτους γιατί η ατιμωρησία είναι αυτή που έχει χαλαρώσει τις καθημερινές πρακτικές των χρηστών οχημάτων και βέβαια αυτό το κατάπτυστο άρθρο 43 του οποίου την τροποποίηση ζητάμε χρόνια τώρα ως Πανελλήνιος Σύλλογος SOS Τροχαία εγκλήματα,» σχολίασε μιλώντας στην Ολγα Ορφανίδου και στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, το μέλος του Συλλόγου Αικατερίνη Μακρή, τονίζοντας πως « το θέμα τροχαίο και εγκατάλειψη είναι ένα φαινόμενο που το συναντάμε πάρα πολύ στους ελληνικούς δρόμους ,είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ειδικά στους ελληνικούς δρόμους λόγω της ατιμωρησίας το συναντάμε πάρα πολύ συχνά.»

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, τα στοιχεία δείχνουν πως 1.350.000 άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους κάθε χρόνο στους δρόμους του κόσμου ,ενώ πέρυσι στην χώρα μας σημειώθηκαν 25 περιστατικά εγκατάλειψης τροχαίου.

ert.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο