Απραξία από την Περιφέρεια για τα αναχώματα και την κλειστή γέφυρα στον Ερυθροπόταμο

Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ολοκληρωθεί μόλις σε 4 από τα 25 αναχώματα! Καταγγελία από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και τη «Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ»

Δεν έκρυψε, για μία ακόμα φορά, την έντονη δυσαρέσκειά του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, για τη μεγάλη καθυστέρηση που διαπιστώνεται στην αποκατάσταση της γέφυρας και των αναχωμάτων του Ερυθροποτάμου, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ. «Είτε επισκέφθηκα τον Περιφερειάρχη είτε συνομίλησα με αντιπεριφερειάρχες είτε στείλαμε χαρτιά, φωνή βοώντος εν τη ερήμω…», σχολίασε σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Χατζηγιάννογλου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, το απόγευμα της Τρίτης.
Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε πως ήδη από το περασμένο καλοκαίρι έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για τη γέφυρα Ερυθροποτάμου, η οποία παραμένει κλειστή από τον Απρίλιο του 2019 και αποτελεί τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Συμπλήρωσε επίσης πως σκοπεύει να κάνει το ίδιο και για τα «ανοιχτά»- από τον Ιανουάριο του 2021- αναχώματα, εάν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις στην αποκατάστασή τους. Δεν απέρριψε, τέλος, την πρόταση που έγινε από σύμβουλο της παράταξης του κ. Τοκαμάνη, να προβεί ο δήμος σε δυναμικότερες μορφές διαμαρτυρίας και διεκδίκησης ικανοποίησης των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Λαϊκή Συσπείρωση: Έχουν αποκατασταθεί μόλις 4 από τα 25 αναχώματα
Επερώτηση για το θέμα κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
«Σε συνάντηση που είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ με μέλη του ΔΣ του ΤΟΕΒ Ερυθροπόταμου, αποτυπώθηκαν οι σοβαρές καθυστερήσεις στις εργασίες για την ενίσχυση των αναχωμάτων, γεγονός που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την περιοχή, αφού στις πρώτες βροχοπτώσεις με μαθηματική ακρίβεια θα κινδυνέψουν καλλιέργειες, περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.
Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ολοκληρωθεί μόλις σε 4 από τα 25 αναχώματα και στην ουσία ο κάμπος 35.000 στρεμμάτων είναι απροστάτευτος.
Το αντλιοστάσιο στον οικισμό της Μάνης όχι απλώς δεν λειτουργεί αλλά είναι έτοιμο να καταρρεύσει, όπως άσχημη είναι η κατάσταση και των υπόλοιπων αντλιοστασίων.
Η κοίτη του ποταμού είναι ακαθάριστη με αποτέλεσμα να έχει στενέψει κατά τα 4/5 της, με αποτέλεσμα να δέχονται μεγάλες πιέσεις τα αναχώματα και να υποχωρούν.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν επί της ουσίας εικόνα εγκατάλειψης και προμηνύουν σοβαρά προβλήματα και κινδύνους. Η ευθύνη βαραίνει την διοίκηση της Περιφέρειας, που δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από το οικονομικό κόστος και τις ελλείψεις των υπηρεσιών της και την ίδια ώρα να μην κάνει τίποτα για να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος τους αναγκαίους πόρους, μέσα και προσωπικό. Να καταφεύγει κάθε χρόνο σε αποσπασματικές δράσεις με αναθέσεις σε εργολάβους, χωρίς να λύνει σε σταθερή βάση το ζήτημα του καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών. Να κατανέμει τα κονδύλια του προϋπολογισμού με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων (πχ τουριστική προβολή, συμμετοχή σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις, πιστώσεις σε μελετητικά γραφεία, εργολαβίες για έργα «βιτρίνας» κλπ) και να αφήνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα ζωτικά προβλήματα του λαού της Περιφέρειας.
Με βάση τα παραπάνω, επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η Περιφέρεια για:
– Να αποκατασταθούν όλα τα αναχώματα του Ερυθροπόταμου άμεσα πριν τις βροχοπτώσεις που θα ενταθούν τις επόμενες μέρες;
– Να επιδιορθωθούν και να επαναλειτουργήσουν όλα τα αντλιοστάσια της περιοχής; Να επανακατασκευαστούν όπου χρειάζεται;
– Να καθαριστεί άμεσα η κοίτη του ποταμού ώστε να αποσυμφορηθούν τα αναχώματα;»
Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του