efhmerida1

«Αποθήκες της ΚΥΔΕΠ»: Μια ιστορία για αγρίους …

Λένε ότι η περιέργεια είναι κακός σύμβουλος. Περνώντας πολύ τακτικά από το τέρμα της οδού Καραολή  και Δημητρίου, στην παραλία, η περιέργεια με οδήγησε να τολμήσω να εισέλθω μέσα στις παλιές αποθήκες της ΚΥΔΕΠ που υπάρχουν εκεί.  Άλλωστε  κάποιες από τις  εισόδους  τους είναι παντελώς αφύλακτες  και ανοιχτές και  κάποιες έχουν κάποια συρμάτινα πλέγματα που εύκολα αφαιρούνται. Έτσι είναι  ελεύθερη η πρόσβαση σ΄ όποιον  έχει την περιέργεια να  εισέλθει μέσα και να τις περιεργαστεί.

Η είσοδός μου εντός  του κτιρίου με κατατρόμαξε, με φόβισε  και με έβαλε σε σκέψεις.  Με την πρώτη ματιά διαπιστώνεται ότι αποτελούν κέντρο συλλογής κάθε μορφής σκουπιδιών και απορριμμάτων. Από παλιές  ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα, κατεστραμμένα έπιπλα, οικοδομικά μπάζα, σπασμένα γυαλιά, ακαθαρσίες, περιττώματα, νεκρά  ζώα, χώματα   και κάθε τι άλλο απόβλητο που μπορεί να κατεβάσει ο νους του ανθρώπου.  Μία πολύ επικίνδυνη εστία μόλυνσης μέσα στο κέντρο της πόλης. Όποιος θέλει μπαίνει ελεύθερα μέσα και εναποθέτει τα κάθε μορφής σκουπίδια και απόβλητα που θέλει να ξεφορτωθεί.

Σε μια εποχή  που η καθαριότητα είναι το μεγάλο όπλο της προστασίας μας από τον ιό του Κορωναιού και όλα τα μέσα μας  προτρέπουν σε σχολαστική καθαριότητα, μάσκες  και εξαερισμό των χώρων,  φαίνεται ότι κανείς αρμόδιος δεν σκέφθηκε από περιέργεια να  δει  τι συμβαίνει εκεί μέσα. Ούτε ο Δήμος, ούτε  η επιθεώρηση υγιεινής, ούτε η αστυνομία.  Κανείς επίσης δεν σκέφθηκε ότι μπορούν να εισέλθουν  εκεί μέσα μικρά παιδιά από περιέργεια ή για να παίξουν , αφού από παντού είναι ελεύθερη η είσοδος,  και  να χτυπήσουν στα μπάζα, να τραυματιστούν  ή να μολυνθούν από τις υπάρχουσες  ακαθαρσίες.

Υπάρχει όμως και άλλο πρόβλημα. Παρατηρώντας τις ενδιάμεσες κολώνες που στηρίζουν την οροφή εύκολα κανείς θα διακρίνει σε κάποιες από αυτές  (αν όχι στις περισσότερες) τον σιδηρό εξοπλισμό τους  να εξέχει, που αφήνουν την εντύπωση υποψίας επικινδυνότητας του κτιρίου. Κατά την γνώμη μου πρέπει να εξεταστεί αμέσως και η στατικότητα των υποστυλωμάτων (κολώνες) της οροφής από αρμόδιους μηχανικούς της πολεοδομίας. Μην τυχόν  και γίνει καμιά στραβή και θρηνήσουμε θύματα.

Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει βέβαια να είναι τωρινή, αλλά θα έχει διαμορφωθεί από  καιρό και την εγκατάλειψη  και θα πρέπει να επιδεινώνεται συνεχώς, αφού ο χώρος παραμένει ανεξέλεγκτα ελεύθερος.  Η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν η απορία μου  γιατί αδιαφορούν οι αρμόδιοι να καλέσουν τους ιδιοκτήτες των αποθηκών να εξαλείψουν αυτή την επικίνδυνη κατάσταση; Ή γιατί δεν επενέβησαν οι ίδιες οι αρχές;  Και αν αυτές αδιαφορήσαν πως και δεν έχει  ακόμη επέμβει κάποιος εισαγγελέας να δώσει εντολή να  λύσουν αμέσως οι αρμόδιοι τα όποια προβλήματα προκύπτουν από την υφισταμένη κατάσταση εκεί;  Εκτός αν αποτελεί η κατάσταση αυτή «γόρδιο δεσμό» και πρέπει να φωνάξουμε τον  Μέγα Αλέξανδρο να τον κόψει με το σπαθί του.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια φωτογραφία του κ. Δημάρχου μπροστά σ΄ αυτές τις αποθήκες, προεκλογικά, με τη λεζάντα «Εμείς  θέλουμε και μπορούμε και θα το κάνουμε».  Τι συμβαίνει λοιπόν; Ή δεν θέλει  ή δεν μπορεί  ή το ξέχασε ο κ. Δήμαρχος;

Θόδωρος Ορδουμποζάνης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr