Αποκλειστικό: Προχωρά η δημιουργία αποθήκης καυσίμων στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης

Πότε εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσει, ώστε η περιοχή μας να μπορεί να δεχθεί και πάλι πτήσεις από το εξωτερικό  

Ένα θέμα που έχει ταλανίσει πολύ τα τελευταία χρόνια τον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης είναι αυτό της έλλειψης αποθήκης καυσίμων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί το αεροδρόμιο να φιλοξενήσει πτήσεις από το εξωτερικό, ένα σημείο-κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Το θέμα φαίνεται πως οδεύει προς επίλυση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην προέγκριση της οικοδομικής άδειας για το έργο «Κατασκευή Εγκατάστασης Σταθμού Ανεφοδιασμού GISSCO Α.Ε. στον Κρατική Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη στη ΓΝΩΜΗ, πρόκειται για το πρώτο και σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου, που, εφόσον όλα πάνε καλά και υπάρξει και η τελική έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβεί ως το τέλος του 2021, τότε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2022, η αποθήκη καυσίμων θα είναι γεγονός. «Αν όλα πάνε καλά, θα μπορούμε να μιλάμε για την επίλυση ενός πολύ σοβαρού προβλήματος, πριν την άνοιξη, ώστε να δοθεί και η δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς να προετοιμάσουν τη νέα τουριστική σεζόν. Μακάρι όλα να πάνε καλά», ανέφερε ο κ. Ζαντανίδης.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο