Απογραφή 2021: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν απογραφεί

Ξεκινά η τρίτη και τελευταία φάση της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 για όσους δεν απογράφηκαν μέχρι και σήμερα.

 Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η συγκεκριμένη φάση της Απογραφής αφορά όλους όσοι δεν μπόρεσαν να απογραφούν μέχρι σήμερα ηλεκτρονικά ή από τον Απογραφέα της περιοχής τους. Η τρίτη φάση ξεκινά από τις 15 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022. Σε αυτό το διάστημα οι πολίτες θα μπορούν να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης.

Η ΕΛΣΤΑΤ τονίζει ότι η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της Χώρας έχουν ήδη απογραφεί επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων

Απογραφή: Η διαδικασία για την τρίτη φάση

Οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στην τρίτη φάση της Απογραφής Πληθυσμού πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Ο πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ www.statistics.gr και καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του.

Στη συνέχεια είναι διαθέσιμες για την απογραφή του οι εξής επιλογές:

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή: Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή νέο «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία του. Με τον τελευταίο και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Με την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου, ο πολίτης λαμβάνει Βεβαιωτικά Απογραφής.

Απογραφή διά ζώσης ή τηλεφωνικά: Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση και τηλέφωνο) με την αρμόδια Εποπτεία της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία του.  Κατά την επικοινωνία του με την Εποπτεία, μπορεί είτε να απογραφεί τηλεφωνικά είτε να προσέλθει σε χώρο της περιοχής του και να απογραφεί μέσω συμπλήρωσης εντύπου ερωτηματολογίου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης δίδονται στον ενδιαφερόμενο πολίτη και στα μέλη του νοικοκυριού του τα Βεβαιωτικά Απογραφής.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο