Αποχή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε η παράταξη του Β. Λαμπάκη

Με ανακοίνωσή της η παράταξη Πόλη και πολίτες του Βαγγέλη Λαμπάκη ανακοίνωσε αποχή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.
Εξηγώντας τους λόγους αναφέρει τα εξής:
“Δυστυχώς η συμπεριφορά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, του κ. Καίσα και της δημοτικής Αρχής συνεχίζεται με τον ίδιο απαξιωτικό και προσβλητικό βαθμό προς τα θεσμικά μας πρόσωπα και γενικότερα στο δημοτικό συμβούλιο και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
• Ενώ ψηφίζουμε πριν 9 ημέρες στο προηγούμενο δημοτικό Συμβούλιο αρνητικά για το έργο Γ κοιμητήρια προϋπολογισμού 1.000.000,00€, ξαφνικά επαναφέρουν το θέμα για το Δημοτικό Συμβούλιο στις 17-03-2023 αδιαφορώντας για το προ 9 ημερών αποτέλεσμα και την κρίση της πλειοψηφίας.
• Συνεχίζουν ν’ απαξιώνουν τις κατά πλειοψηφία ληφθείσες αποφάσεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό (όπου η Δημοτική Αρχή είναι μειοψηφία), αρνούμενη να υλοποιήσει το ελάχιστο απ’ αυτές, από τις αρχές του 2022.
• Συνεχίζουν να μην απαντούν με δημοκρατικό τρόπο στις ερωτήσεις των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, εξαντλώντας το διάστημα των 30 ημερών και μόνο εγγράφως, αποκλείοντας την δια ζώσης συζήτηση που είναι απαύγασμα της Δημοκρατίας.
• Αδιαφορούν πλήρως για την δυνατότητα να συμμετέχουν οι δημοτικοί Σύμβουλοι , χωρίς καμμία βοήθεια ως προς την πληροφόρηση για τις επικείμενες κάθε φορά συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών δηλαδή σε πάνω από (10) δέκα συνεδριάσεις το μήνα, σε αντίστοιχες ημέρες δεν ειδοποιεί ούτε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την δυνατότητα ή μη συμμετοχής τους.
• Απαξιώνουν τους δημοτικούς Συμβούλους κατά την συζήτηση τερματίζοντάς την αντιδημοκρατικά με την περιβόητη φράση «είστε εκτός θέματος».
• Τέλος λειτουργούν χωρίς την ελάχιστη προειδοποίηση, με αιφνιδιασμούς και παρατυπίες, προσπαθώντας να αποκλείσουν κάθε δυνατότητα υποβολής προτάσεων από την αντιπολίτευση (όρα Τεχνικό Πρόγραμμα, σύσταση Β’ Λαϊκής όπου προσπάθησε να «πνίξει» τις εναλλακτικές προτάσεις της αντιπολίτευσης, παρανόμως).
Κατόπιν όλων αυτών και προκειμένου να πληροφορηθούν οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας την «ελλεεινότητα» και την κατάντια που προκάλεσε στο δημοτικό Συμβούλιο από αποκλειστική του υπαιτιότητα ο κος Ζαμπούκης, σε μια ελάχιστη αντίδραση, απέχουμε στις 17-03-2023 από τις συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο