Αποχή από κάθε ψηφοφορία της Βουλής αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε διαδικασία στη Βουλή, με εξαίρεση το νομοσχέδιο για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Ζάππειο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ξεκάθαρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που έγινε με αφορμή τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και το σκοτάδι που επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση την πρόθεση να μην νομιμοποιηθεί «αυτή η πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της Ν.Δ. αποφάσισαν να τη νομιμοποιήσουν».

Από εδώ και στο εξής, γνωστοποίησε πως με εξαίρεση τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα απέχει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή.Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα και τους φορείς «να υψώσουν ένα τείχος Δημοκρατίας απέναντι σε μία κατάσταση πολιτικής παρακμής που δεν πρέπει να γίνει δεκτή από τη Δημοκρατική παράταξη».

«Από σήμερα ξεκινάμε τη πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε πιστεύω η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε με νόημα ο Αλ. Τσίπρας και κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, «να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας».

 

Λίγο νωρίτερα ζήτησε την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, εντός τριών εβδομάδων, όπως το Σύνταγμα ορίζει καθώς «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα και όχι οι πιθανώς εκβιαζόμενοι βουλευτές της Ν.Δ., στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο: Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή».

Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου, ο Αλ. Τσίπρας, αναφέρθηκε σε μια προοδευτική κυβέρνηση που πρέπει να αποκαταστήσει το Κράτος Δικαίου και μίλησε για μια ΕΥΠ «με πλουραλισμό, διαφάνεια και διαρκή λογοδοσία στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο σκάνδαλο των υποκλοπών μίλησε για παραβίαση όχι μόνο της ελληνικής έννομης τάξης, αλλά και της ευρωπαϊκής και προανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα «θα ζητήσουμε τη διεθνοποίηση του θέματος με παρεμβάσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Έχοντας άμεση προτεραιότητα να επικοινωνήσει το πρόγραμμά του στους πολίτες ο Αλ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε μια σειρά ομιλιών σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μέσα στο χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας.

Ουσιαστικά, οι ομιλίες αυτές αποτελούν την επίσημη αφετηρία του κόμματος στην προεκλογική περίοδο, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα την Τετάρτη στο Περιστέρι και να ακολουθεί την Παρασκευή η ομιλία στην Πάτρα και την επόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Στο επόμενο διάστημα αναμένονται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, η συγκρότηση των οποίων βρίσκεται στην τελική ευθεία.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο