Από 22/6 οι πτήσεις Αλεξανδρούπολη – Ηράκλειο, ουδέν νεώτερον για σύνδεση με Κύπρο

Νέο πρόγραμμα στο «Δημόκριτος» με 5 πτήσεις την ημέρα για Αθήνα, ενώ το καλοκαίρι αναμένεται αύξηση κίνησης κατά 15% στον εναέριο χώρο της Ελλάδας
Περισσότερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης φέτος στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

της Κικής Ηπειρώτου

Σε λιγότερο από 3 μήνες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 22 Ιουνίου θα ξεκινήσει για φέτος το καλοκαίρι η αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Ηρακλείου Κρήτης. Η πώληση των εισιτηρίων, σε πολύ δελεαστικές τιμές, έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, ενώ οι δύο περιοχές θα συνδέονται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Δευτέρα, μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Το εγχείρημα που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021 κρίθηκε και κατά την περσινή χρονιά ως επιτυχημένο, αφού οι πληρότητες άγγιξαν το 80%, κι έτσι αποφασίστηκε η επανεκκίνησή του και για αυτό το καλοκαίρι.
Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σχετικά με τη φημολογούμενη αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Κύπρο, ούτε με άλλους προορισμούς του εξωτερικού, παρά τα αιτήματα που κατά καιρούς έχουν υπάρξει, ιδιαίτερα για τη Γερμανία.
«Πέρα από τη σύνδεση με το Ηράκλειο, σύμφωνα με το νέο μας πρόγραμμα πτήσεων, που ισχύει από τέλη Μαρτίου, έχουμε πέντε πτήσεις τη μέρα για Αθήνα και δύο πτήσεις τη βδομάδα για Σητεία. Ο,τιδήποτε άλλο προκύψει, μέσα στο καλοκαίρι ενδεχομένως, θα έχει τη μορφή έκτακτων δρομολογίων», λέει στη ΓΝΩΜΗ ο αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης.
Όπως τονίζει, φέτος το καλοκαίρι, εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση κίνησης της τάξης του 15% στο FIR της χώρας μας, με δεδομένη την αναμενόμενη, νέα αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Αύξηση εναέριων πυροσβεστικών μέσων
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι το καλοκαίρι στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης θα αποσταλούν και θα έχουν μόνιμη παρουσία, μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, περισσότερα πυροσβεστικά εναέρια μέσα, από κάθε άλλη χρονιά. Πέρα από την προφανή ανάγκη για πρόληψη ενδεχόμενων πυρκαγιών, η αιτία πίσω από αυτή την κίνηση είναι η μεγάλη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση του αεροδρομίου στις περσινές μεγάλες ανάγκες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, με κυριότερη αυτή στο δάσος της Δαδιάς. Φυσικά, ευχή όλων είναι τα εναέρια μέσα, όσα κι αν έλθουν τελικώς, να μη χρειαστεί να σηκωθούν ούτε μία φορά το φετινό καλοκαίρι…

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του