Απεβίωσε ο Πέτρος Φίκας, παλιός Φαρμακοποιός της Αλεξανδρούπολης

Ενα από τα αγαπητά πρόσωπα της παλιάς ρομαντικής Αλεξανδρούπολης απεβίωσε χθες σε ηλικία 85 ετών.

Ο Πέτρος Φίκας, παλιός φαρμακοποιός της πόλης δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, όπως γράφει ο Γιάννης Μαλκίδης στη σελίδα του στο φβ, «Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ “ΣΥΜΒΟΛΟ” ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ…ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ “ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ”, ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ . Αριστοκράτης, ευγενής, κύριος με τα “όλα” του, κομψός, γελαστός, χαμηλών τόνων και πάντα εξυπηρετικός με τους πελάτες του κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του δραστηριότητας.

Εκεί στο γνωστό σημείο της αρχής της οδού ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΒΥΡΗ ( παραδίπλα από τον ΟΤΕ ) ο αγαπημένος όλης της πόλης ΠΕΤΡΟΣ, δραστηριοποιήθηκε για δεκαετίες διατηρώντας – από το 1969- ένα ιστορικό φαρμακείο από το οποίο…περάσαμε σε καλές και κακές στιγμές της ζωής μας, οι περισσότεροι. Μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο του ΙΝΩ… διατηρούσαν μέχρι πρόσφατα άσβεστη τη μνήμη των ωραίων, γηγενών και “αθορυβων” συμπολιτών περασμένων εποχών, που δυστυχώς πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Τότε που σε μια βόλτα στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, η ΚΑΛΗΜΕΡΑ και η ευγένεια περίσσευαν !!! ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΠΕΤΡΟ !Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Συλλυπητήριο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εβρου
Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Πέτρου Φίκα, Φαρμακοποιού. Ο Πέτρος Φίκας ήταν μέλος του Φ.Σ.Ε. από το 1968 έως το 2002 και διατηρούσε φαρμακείο στην Ιωακείμ Καβύρη 1. Ας είναι αιώνια η μνήμη του

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο