Απεβίωσε ο παιδίατρος και επίτιμος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευάγγελος Αντωνίου

Ο εκλιπών, γεννημένος στη Σαμοθράκη, ήταν ένας από τους πρώτους παιδίατρους που εγκαταστάθηκαν στην Αλεξανδρούπολη
Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου για την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του

 

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου εκφράζει την μεγάλη οδύνη του για την απώλεια του ιατρού παιδιάτρου  και τ. Προέδρου του ΙΣΕ Ευάγγελου Αντωνίου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Σαμοθράκη και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν από τους πρώτους παιδιάτρους, που εγκαταστάθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά τους αείμνηστους Βελισσαρόπουλο και Μασκαλέρη.

Άσκησε με αυτοθυσία την ιατρική σε δύσκολες εποχές, με μεγάλες επιδημίες, χωρίς εμβόλια, φάρμακα και διαγνωστικά μέσα, στο ιατρείο του, στο παλιό Νοσοκομείο και στο ΠΙΚΠΑ Αλεξανδρούπολης. Ήταν μεγάλη η προσφορά του για πολλά χρόνια, στους ασθενείς και στο κοινωνικό σύνολο. 

Εξελέγη Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου το 1978.  Επί των ημερών της προεδρίας του, πλην των άλλων, ενήργησε και εξασφάλισε από το κράτος, ειδικό δάνειο, ως ακριτικός Σύλλογος, με το οποίο αγοράστηκαν τα σημερινά γραφεία του ΙΣΕ. 

Ο ΙΣΕ αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην επιστήμη και στον τόπο, τον τίμησε με τον τίτλο του επίτιμου Προέδρου του. 

Όλοι οι γιατροί του Έβρου θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη.

Ο ΙΣΕ  εκφράζει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση  στην οικογένεια  και τους οικείους του.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο