Απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στον Έβρο

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΕΔΥ, συμμετέχει και το Νομαρχιακό Τμήμα Ν. Έβρου 
Συγκέντρωση και από το ΠΑΜΕ Έβρου στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για σήμερα Πέμπτη 15 Οκτώβρη. Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου καλεί όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη και στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας μπροστά στο Δημαρχείο.
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτης απευθύνουν και η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και Οερεστιάδας.
Στο κάλεσμά του το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου αναφέρει: 
Απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει τις δυσβάσταχτες πολιτικές των μνημονίων και αδιαφορεί για τις εγκληματικές ελλείψεις του δημόσιου τομέα σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή οι οποίες αναδείχτηκαν και αποκαλύφθηκαν στα μάτια όλων των Ελλήνων τον καιρό της πανδημίας, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 του Οκτώβρη 2020
Δυστυχώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν σε ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που προκύπτει από τις τραγικές ελλείψεις σε υλικά, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, από τις 2μηνες, 4μηνες, και 8μηνες συμβάσεις και πλέον με τις απαράδεκτες 3μηνες συμβάσεις εκπαιδευτικών αναπληρωτών την ίδια ώρα που εκχωρούνται υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα. 
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση περιορίζει την λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, συνεχίζει να αποδέχεται την τραγική εικόνα στα Μ.Μ.Μ. και τις συναθροίσεις στις πλατείες συρρικνώνοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έτι περαιτέρω, αντί να στελεχώσει και να ενεργοποιήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι θα ελέγχουν την ασφαλή λειτουργία της αγοράς. 
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παρατείνει την θητεία των διοικητικών συμβουλίων των εργαζομένων, προχωρά σε εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, φέρνοντας ως «λύση» ένα αναξιόπιστο και διαβλητό σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σφυρίζοντας παράλληλα αδιάφορα για το γεγονός ότι οι χιλιάδες υποψήφιοι θα περιοδεύουν προεκλογικά από γραφείο σε γραφείο, από υπηρεσία σε υπηρεσία και από σχολείο σε σχολείο για ένα περίπου μήνα. Αν αυτή δεν είναι μια εγκληματική στάση της κυβέρνησης σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας, τότε τι είναι; 

Οι διεκδικήσεις – προτάσεις 
 
Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για: 
1. Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια. 
2. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Σαφείς οδηγίες σε περίπτωση κρούσματος. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ CONID-19. Κατάργηση της ζωντανής αναμετάδοσης μέσα από την τάξη, που έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία γονέων και εκπαιδευτικών. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. 
3. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων. 
4. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. 
5. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. 
6. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). 
7. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. 
8. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας. 
9. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον. 
10. Αύξηση της χρηματοδότησης και των δαπανών για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και του εξοπλισμού των δημόσιων υπηρεσιών. 
11. Κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. 
12. Κατάργηση των νόμων για την Αξιολόγηση – Χειραγώγηση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. 
Συμμετέχουμε στην Απεργία – Αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και ατομικής προστασίας. Καλούμε και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις γιατί η θωράκιση του Δημόσιου Τομέα είναι αναγκαία για όλους μας. 
Απέναντι στην Κυβέρνηση εμείς συνεχίζουμε το δικό μας δίκαιο αγώνα
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 
Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις
Όλοι μαζί

  • 10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη 
  • 11:00 π.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας μπροστά στο Δημαρχείο 

  

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ : Όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Προσυγκέντρωση 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο

Απεργώ γιατί απαιτώ να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων. Γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδίσαμε για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, των σχολείων, των δημόσιων υπηρεσιών. Κατ’ απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, καταπάτησε κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, “άνοιξε” τον τουρισμό με 100% πληρότητα στις αερομεταφορές και ταυτόχρονα άνοιξε τις πύλες εισόδου στον COVID-19. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι στα γκαράζ, στην καθαριότητα, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, συνωστίζονται στους χώρους εργασίας, μετακινούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σαν “παστωμένες σαρδέλες” και η κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, κουνά το δάχτυλο, μιλάει για ατομική ευθύνη!! Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης. Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζει την υγεία του λαού!

Απεργώ γιατί απαιτώ, εδώ και τώρα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, με άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας – πρόνοιας και ένταξή τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχεδιασμό. Εδώ και τώρα 3.500 ΜΕΘ, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους εργασίας.

Απεργώ γιατί απαιτώ, εδώ και τώρα, καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις καθαριστριών και εκπαιδευτικών. Είμαστε στον Οκτώβρη, εν μέσω πανδημίας και  λείπουν από τα σχολεία περισσότεροι εκπαιδευτικοί από την προηγούμενη χρονιά. Χωρίς να φτάνει αυτό, η κυβέρνηση προχώρησε το καλοκαίρι με νόμο στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 25!!   

Απεργώ γιατί είναι παλλαϊκή απαίτηση σε περίοδο πανδημίας να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, να καλυφθούν όλα τα κενά, δηλαδή, εδώ και τώρα 40.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 25.000 υγειονομικών. Δε μπορεί με την πρώτη πλημμύρα να πνιγόμαστε, με την πρώτη φωτιά να μετράμε νεκρούς και τις επόμενες ακριβώς ημέρες, η κυβέρνηση να απολύει 5.000 δασεργάτες! Δε μπορεί να μετράμε καθημερινά πάνω από 300 κρούσματα COVID-19 και η κυβέρνηση να διαθέτει για τον έλεγχο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για όλο το λεκανοπέδιο Αττικής μόνο 70 ελεγκτές! Στο νέο σχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2021, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, οι κοινωνικές δαπάνες, είναι μειωμένες κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Και μόνο αυτό τα λέει όλα.

Απεργώ γιατί διεκδικώ αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου -14ου μισθού.

Απεργώ γιατί η κυβέρνηση υλοποιώντας τους νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση και με το “σχέδιο Πισσαρίδη” για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, προχωρά σε μεγαλύτερη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το “κόστος” της κοινωνικής ασφάλισης και ταυτόχρονα εξασφαλίζει μια τεράστια δεξαμενή φτηνού χρήματος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απεργώ γιατί καταδικάζω τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, τον περιορισμό και την καταστολή των υπαίθριων συγκεντρώσεων, το νέο νόμο που εξήγγειλε για το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και το ν. Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Απεργώ, συμμετέχω στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια και τις απεργίες γιατί εδώ είναι η δύναμή μου. Ότι καταφέραμε το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας! Με τους αγώνες μας καταφέραμε να μην εφαρμοστεί η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση στο δημόσιο, να μην τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές τάξεις, να μην καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά, κ.α. Με τους αγώνες μας και τη δύναμη του εργατικού, λαϊκού κινήματος, με τη μεγαλειώδη διαδήλωση στην Αθήνα στις 7 Οκτώβρη, γράψαμε λαμπρές σελίδες στην καταδίκη του φασισμού, συμβάλαμε αποφασιστικά στη δικαστική απόφαση και στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, στην καταδίκη της ναζιστικής ιδεολογίας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο