efhmerida1

Απεργία: Ξεσηκωμός την Τετάρτη για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς

Αύριο Τρίτη η απεργία των δημοσιογράφων 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 24ωρη πανελλαδική απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια. Στην απεργία θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, με αποφάσεις, πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών.
Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ σωματεία και ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ δίνουν ραντεβού στις 10.30 στο Σύνταγμα. Στην Αλεξανδρούπολης στις 11 το πρωί της Τετάρτης η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, και στις 10.30 εργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο.

Απεργούν και εργαζόμενοι στο δημόσιο

Παρά την ηχηρή απουσία της ΑΔΕΔΥ, στην απεργία θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, με αποφάσεις, πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών. Η απεργιακή κινητοποίηση άλλωστε βρίσκει σε αναβρασμό σειρά από χώρους. Ενδεικτικά, στην Υγεία, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο κυβερνητικό μέτρο για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.
Σημειώνεται ότι οι δημοσιογράφοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη μία ημέρα πριν από τη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, προκειμένου να μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας 

Στο κάλεσμά του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου “Η Ενότητα” αναφέρει:

“Με οδηγό τα συμπεράσματα απ’ τη μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη που απέδειξε πως η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση και στον κοινό αγώνα εργαζομένων, αγροτών, μελισσοκόμων, μαθητών, φοιτητών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, στις 17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας. Η αγανάκτηση που νιώθουμε για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την άδικη φορολογία, την κατάσταση στη δημόσια Υγεία και Παιδεία, τις αποζημιώσεις – ψίχουλα και τα ανύπαρκτα μέτρα στήριξης μετά τις πυρκαγιές, πρέπει να συνεχίσει γίνεται οργανωμένος αγώνας. Η κυβέρνηση με τους συμμάχους της και την Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει για λογαριασμό των επιχειρηματιών ομίλων την αντιλαϊκή πολιτική δίνοντας επιδόματα πείνας και αυξήσεις-κοροϊδία στους μισθωτούς, λειτουργώντας τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, ακριβαίνοντας τα διόδια και μια σειρά άλλα μέτρα.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης στις 17 Απριλίου στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές δράσεις για την ανάδειξη των διεκδικήσεων σε θέματα που αφορούν την Υγεία (8/4),την κατάργηση των διοδίων και εκδήλωση με θέμα την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Τέλος, να ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς με νέα απεργία την Τετάρτη 1 Μάη”.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr