Αντιδρούν οι οδοντίατροι για το rapid test στους εμβολιασμένους: «Διάχυτη αγανάκτηση»

Νέα δεδομένα στα οδοντιατρεία με τους επαγγελματίες του κλάδου να αντιδρούν.

Δυσαρεστημένοι είναι οι οδοντίατροι με τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή στα οδοντιατρεία τους, καθώς πλέον οι εμβολιασμένοι ασθενείς οφείλουν να προσέρχονται με αρνητικό rapid test ενώ οι δε ανεμβολίαστοι με αρνητικό μοριακό test (PCR).

Για «διάχυτη αγανάκτηση» στον κλάδο έκανε λόγο ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. «Δεν μπορείς ένα οδοντιατρείο που έχει γίνει ένα «φρούριο» -με δικές μας δαπάνες- λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης να το διαχειρίζεσαι όπως ένα μέρος που συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες όπως για παράδειγμα στην εστίαση. Εμείς έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες και έτσι στα οδοντιατρεία δεν υπάρχει αναμονή στο σαλόνι, προσέρχεται μόνο ένας συνοδός σε περίπτωση ανηλίκου ή ΑΜΕΑ και αυτός για συγκεκριμένη ώρα, ενώ δεν ταυτίζονται δύο ραντεβού άρα υπάρχει μόνο ένας ασθενής στον κλινικό χώρο» είπε ο κ. Σταθόπουλος.

Στη συνέχεια ο ίδιος μίλησε για «αυθαίρετη νομοθεσία» εκ μέρους της Πολιτείας η οποία «δεν έχει σταθεί» όπως υπογράμμισε στους οδοντιάτρους κατά την διάρκεια της πανδημίας και εξέφρασε την αγωνία του πως οι πολίτες δεν θα προσέρχονται στα οδοντιατρεία καθώς «θα καταντήσουν τα τεστ να στοιχίζουν περισσότερο από την παροχή υπηρεσιών» αφού υπάρχουν θεραπείες που μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 40 ραντεβού.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο