Αντιδράσεις για τα προβλήματα από την χθεσινή νεροποντή σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

Τι αναφέρει η παράταξη Σταυράκογλου και το ΚΚΕ Εβρου – Τι απαντά η ΔΕΥΑΑ

Αρκετοί δρόμοι μέσα στην Αλεξανδρούπολη έγιναν χθες ποτάμια, το 3ο Δημοτικό Σχολείο δεν λειτουργεί σήμερα καθώς πήρε νερά από την κεραμοσκεπή του, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στην περιοχή των Δικέλλων.

Το ΚΚΕ Έβρου αναφέρει για τα προβλήματα από τη χθεσινή βροχόπτωση:

“Με την πρώτη βροχόπτωση που έπληξε εχθές τον Νομό δημιουργήθηκαν και τα πρώτα προβλήματα. Δρόμοι στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μετατράπηκαν σε ποτάμια, ελαιώνες πλημμύρισαν, έκλισε το 3ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης μετά από εισροή νερού, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση για 2 ώρες στο νησί της Σαμοθράκης. Και ο χειμώνας να είναι μπροστά μας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις εξαγγελίες για την εκτέλεση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων από υπουργούς της κυβέρνησης, Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής , μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η πραγματικότητα έρχεται να τους διάψευση.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το αστικό κράτος είναι «επιλεκτικά ανίκανο» όταν πρόκειται να υαλοποιήσει έργα για την προστασία της ζωής του λαού, βάζοντάς τα στο ζύγι της λογικής κόστους – οφέλους.
Καμία επανάπαυση δεν πρέπει να δείξει ο λαός του νομού και οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία του να δυναμώσει τον αγώνα του και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, τους δήμους και την περιφέρεια να πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, με κρατική χρηματοδότηση, χωρίς την εμπλοκή αναδόχων, έτσι ώστε να μην υπάρξουν χειρότερα προβλήματα το επόμενο διάστημα”.

Στο θέμα παρενέβη και η παράταξη ΑΡΧΗ του Σταύρου Σταυράκογλου:
✔️Όλοι αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού μιλούσαν για την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να προστατευτεί η περιοχή από ενδεχόμενες βροχές και πλημμύρες.
Δυόμισι μήνες μετά, μία ισχυρή αλλά όχι παρατεταμένη βροχόπτωση δημιούργησε τη σημερινή εικόνα στην πόλη.
Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα δεν μπορούν να γίνουν άμεσα και γρήγορα. Ο καθαρισμός όμως των φρεατίων είναι μία αυτονόητη υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής.
Το μόνο που ζητάμε είναι περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα!

Η απάντηση της ΔΕΥΑΑ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες :
1)Εάν τα φρεάτια δεν ήταν καθαρά δεν θα γινόταν απορροή του νερού .
2)Φερτά υλικά (φύλλα) μετακινούνται με την ροή του νερού κάθονται επάνω στην επιφάνεια του σχαρωτού και δεν επιτρέπουν την απορροή του νερού (φυσικά παραμερίζονται και γίνεται απορροή του νερού).
3)Λόγω της πολύ μεγάλης ποσότητας νερού που έριξε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μισή ώρα) , τα δίκτυα ήρθαν σε πληρότητα και δεν προλάβαινε να διοχετευτεί το νερό από τους αγωγούς .
4) Σε όλο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης τα δίκτυα βρόχινου νερού – φρεάτια ,κατασκευάστηκαν στην πορεία των ετών για φυσιολογικές συνθήκες, όχι για ακραίες που ζούμε λόγω κλιματικής αλλαγής.
5) Εάν συνεχιστούν τα φαινόμενα αυτά και το κλίμα δεν επανέλθει, θα πρέπει να επανασχεδιαστούν οι αγωγοί και τα φρεάτια σε όλο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης .
Πράγμα που σημαίνει πολλά εκατομμύρια euro και μεγάλο χρονικό διάστημα υλοποίησης .
6) Καμία σχέση δεν έχουν οι Καμμένες εκτάσεις πέριξ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με 3 δρόμους του Αστικού Ιστού που πλημμύρισαν . Εάν είχε , ποταμοί λάσπης θα διέσχιζαν όλο τον Δήμο Αλεξ/πόλης .
7) Οι υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Α. ήταν και είναι παρών 24 ώρες το 24 ώρο όπου χρειαστεί .
Φυσικά έργα κατασκευάζονται και θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν αγωγοί ομβρίων υδάτων .
Υ.Γ. Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, 3 στον αριθμό, είχαν διάρκεια περίπου 25 λεπτά . Έπεσε η στάθμη στους αγωγούς , έγινε απορροή του νερού .
Όλα αυτά είναι οι λόγοι που οδήγησαν και θα οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις κατά τις ισχυρές βροχοπτώσεις .
Για οποιοδήποτε ερώτημα υπάρχει ή για την καλύτερη ενημέρωση σας , μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα και ιστοσελίδα της υπηρεσίας ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, προς αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων .
💧Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.
Χαράλαμπος Σ. Μιχαηλίδης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του