room-to-grow-bnner

Ανησυχία γονέων της Αλεξανδρούπολης για το νέο 6ο Γυμνάσιο στο ΚΕΓΕ

Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη προβάλλουν προβληματισμούς και προτάσεις

Στο επίκεντρο η ανάγκη για γρήγορη ολοκλήρωση του κτιρίου και η επίλυση διαφόρων προβλημάτων που έχουν προκύψει

Την αγωνία τους εκφράζουν 43 γονείς μαθητών που από τον Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν στο νεοσύστατο 6ο Γυμνάσιο, το οποίο βρίσκεται ακόμη στη φάση της κατασκευής στην περιοχή του ΚΕΓΕ. Έτσι, οι μαθητές που θα «εγκαινιάσουν» τη νέα αυτή σχολική δομή, θα χρειαστεί να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε άλλα γυμνάσια, για κάποιους μήνες. Οι γονείς σε επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη θέτουν τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους, ώστε η μετάβαση των παιδιών τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες ολοκλήρωσης του κτιρίου, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχουν εμπόδια, που βάζουν ορισμένοι, προκαλώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στους γονείς.

Η επιστολή

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθούμε, ως δημότες Αλεξανδρούπολης, τις επεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής από τότε που εκλεχθήκατε, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας αλλά και της διαβίωσης των πολιτών της, με εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και αγάπη για τον Δήμο μας.

Με ιδιαίτερη χαρά, επίσης, δεχτήκαμε την έναρξη των εργασιών του 6ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, στην λεγόμενη περιοχή του ΚΕΓΕ, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα ανακουφίσει τους γονείς των 11ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι θα στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα καινούριο και σύγχρονο Γυμνάσιο αλλά και πλησίον των κατοικιών τους, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό τα τελευταία χρόνια.

Ο ενθουσιασμός μας όμως τις τελευταίες εβδομάδες, δυστυχώς, μειώνεται, διότι έχουμε αντιληφθεί ότι ο δρόμος προς την έναρξη λειτουργίας του 6ου Γυμνασίου είναι δύσκολος. Από επίσημα χείλη (δημοτική αρχή, διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) έχουν ακουστεί διαφορετικές εκδοχές σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του σχολείου. Ενημερωθήκαμε ότι τα παιδιά μας θα φιλοξενηθούν σε διάφορα γυμνάσια (1ο, 3ο και 4ο Γυμνάσιο) μέχρις ότου παραδοθεί το 6ο Γυμνάσιο.

Εκτιμούμε ότι αντιλαμβάνεστε την έντονη ανησυχία μας καθώς και την εξαιρετική αναστάτωση που έχει επέλθει στη ψυχοσύνθεση των παιδιών μας, τα οποία από την ασφάλεια του Δημοτικού σχολείου θα περάσουν στο άγνωστο κατεστημένο του Γυμνασίου σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία (12 ετών). Εφόσον με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκινούσε και η λειτουργία του 6ου Γυμνασίου στις νέες του εγκαταστάσεις, τότε θεωρούμε ότι δεν θα υφίστανται λόγος περαιτέρω ανησυχίας. Εάν όμως οι νέες εγκαταστάσεις παραδοθούν αργότερα εντός του τρέχοντος έτους, ή ακόμα χειρότερα από τη νέα σχολική χρονιά 2021-22 τότε θα σας παρακαλούσαμε να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω προτάσεις-αιτήματα:

Α. Συγκέντρωση των μαθητών σε ένα μόνο χώρο (πρώην Π.Ε.Κ Αλεξανδρούπολης) και όχι σε πολλαπλούς, όπως έχει ανακοινωθεί. Αυτό θα προσφέρει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

(1) Οι μαθητές θα νοιώθουν από την αρχή ως ένα σώμα και θα βελτιωθεί η προσαρμογή τους στο νέο περιβάλλον.

(2) Θα είναι εύκολη η οργάνωση, λειτουργία και έλεγχος των σχολικών δραστηριοτήτων από το διδακτικό προσωπικό.

(3) Θα δίδεται η δυνατότητα σε εμάς τους γονείς να προσεγγίζουμε τους καθηγητές για την ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των παιδιών μας, σε συγκεκριμένο χώρο ο οποίος θα είναι οικείος, προσβάσιμος και αποκλειστικός των παιδιών του 6ου Γυμνασίου, χωρίς μπερδέματα με άλλους μαθητές και καθηγητές.

Β. Λόγω της μεγάλης απόστασης των προσωρινών διατιθέμενων αιθουσών στέγασης του 6ου Γυμνασίου από την περιοχή των 11ου και 12ου Δημοτικών σχολείων, θα ήταν απαραίτητη η συνεργασία με τα αστικά λεωφορεία έτσι ώστε να δημιουργηθεί δρομολόγιο που να εξυπηρετεί αυτήν την ανάγκη. Ιδανική περίπτωση θα ήταν η δωρεάν μετακίνηση, αφού η δυσχερής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν οφείλεται σε μας τους γονείς και θα ήταν άδικο να πληρώσουμε το κόστος.

Γ. Άμεση επέμβασή σας, εάν δεν το έχετε πράξει ήδη, ώστε να επισπευτούν οι εργασίες ολοκλήρωσης και να αντιμετωπιστούν επιτυχώς οποιαδήποτε προβλήματα έχουν προκύψει.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα αιτήματά μας θα τύχουν της άμεσης ανταπόκρισής σας καθώς και ότι θα δείξετε το ίδιο ενδιαφέρον που δείχνετε και για τα υπόλοιπα θέματα που προβληματίζουν την πόλη. Επίσης ευελπιστούμε να ενημερωθούμε, το συντομότερο, για τις ενέργειές σας καθώς και να ακούσουμε από τα δικά σας χείλη τι μέλλει γενέσθαι με το 6ο Γυμνάσιο όσον αφορά την έναρξη λειτουργίας του στις νέες εγκαταστάσεις.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε εναγωνίως την ανάληψη των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση

Οι γονείς της ΣΤ΄ τάξης του 11ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. κ. Αποστολακούδη Στέργιο Δντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου
  2. κα Ισιδωρίδου Ευδοξία, Δντρια 6ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
  3. Σχολεία της πόλης της Αλεξανδρούπολης
  4. Α΄ΕΛΜΕ Έβρου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο