Αγγελος Μητρετώδης: Πήρε μετάθεση σε επιτελική θέση στην Αθήνα

Νέα σελίδα για τον στρατιωτικό που μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη είχαν συλληφθεί το 2018 από τους Τούρκους

Μετά την περιπέτεια της σύλληψής του από τους Τούρκους και την κράτησή του για 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο Ελληνας υπολοχαγός -πλέον- του ελληνικού στρατού Αγγελος Μητρετώδης τοποθετήθηκε πρόσφατα σε μείζον επιτελείο της Αθήνας.

Η θητεία του στην παραμεθόριο, όπου όφειλε να υπηρετήσει ως νεαρός ανθυπολοχαγός, έληξε, και ο αξιωματικός του Μηχανικού πήρε μετάθεση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, σε σημαντική διοικητική θέση. Από το νέο του πόστο ο Αγγελος Μητρετώδης παρέχει τις εξειδικευμένες γνώσεις του πάνω στην εκπόνηση μελετών και εκτέλεση κατασκευαστικών και επισκευαστικών έργων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Αρχικά, ο Ελληνας στρατιωτικός, που έγινε διεθνώς γνωστός λόγω της σύλληψής του, μαζί με τον ΕΠ.ΟΠ. λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, το 2018, από Τούρκους, ήταν προγραμματισμένο να μετατεθεί σε ειδική στρατιωτική μονάδα του Μηχανικού, ωστόσο στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο, λόγω υπηρεσιακών αναγκών, να επανδρώσει τη θέση στο εν λόγω επιτελείο.
Σημειώνεται ότι μετά την αποφυλάκισή του ο Αγγελος Μητρετώδης είχε ζητήσει να μετεκπαιδευτεί στο εξωτερικό, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Εκτοτε παρέμενε εντός συνόρων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τη σύλληψή του. Πιο συγκεκριμένα, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να μεταβεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει εκπαίδευση σε «ειδικό σχολείο». Τον στόχο αυτό, μάλιστα, είχε προσπαθήσει να πετύχει στο παρελθόν, αλλά ήρθε δεύτερος στη σχετική διαδικασία επιλογής υποψηφίου.

Πηγή: iefimerida.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο