Ανεξάρτητοι πλέον οι 2 Θρακιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εννέα βουλευτές, μεταξύ αυτών οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από Ξάνθη και Φερχάτ Οζγκιούλ από Ροδόπη και εντάσσονται στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με τους αποχωρήσαντες 

Πράξη έγινε η φημολογούμενη εδώ και μέρες αποχώρηση της ομάδας Ατσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ χθες το πρωί, μεταξύ των οποίων και οι δύο μειονοτικοί βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούλ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα παρέδωσαν τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο των ιδίων, αλλά και της ομάδας στην οποία συμμετέχουν (6+6).

Πρόκειται για τους βουλευτές:

Αναγνωστόπουλου Σία

Αχτσιόγλου Έφη

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηλιόπουλος Νάσος

Τζανακόπουλος Δημήτρης

Τζούφη Μερόπη

Φερχάτ Οζγκιούρ

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτσης Αλέξης

Στο κείμενό τους ασκούν σκληρή κριτική στη νέα ηγεσία του κόμματος και εξηγούν τους λόγους της αποχώρησής τους. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε δημοκρατικά αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά ενώ εκφράζονται με άκρως θετικά σχόλια για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα.

“Δική μας φιλοδοξία είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός αριστερού και προοδευτικού χώρου που θα διαμορφώσει τις απαντήσεις και το πολιτικό σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις και στις προσδοκίες των πολιτών” τονίζουν επίσης χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζεται ακόμη η ανάγκη για μία “πολιτικά ισχυρή και προγραμματικά οραματική προοδευτική αντιπολίτευση, που όχι μόνο θα αμφισβητεί την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας”.

Το κείμενο κλείνει με το εξής χαρακτηριστικό απόσπασμα: “Έχει έρθει η ώρα για μια επανεκκίνηση της Δημοκρατίας. Μια νέα πορεία για τη χώρα που θα στηρίζεται στα μεγάλα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, αλλά την ίδια στιγμή θα προωθεί αποφασιστικές τομές και προοδευτικές πολιτικές που δίνουν υπόσταση στο σύγχρονο περιεχόμενο της Δημοκρατίας: μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Μια κοινωνία ασφάλειας, συμπερίληψης και καλύτερης ζωής”.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 36 βουλευτές, ενώ οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από το κόμμα ανέρχονται σε 11. Πηγές από την πλευρά των βουλευτών που αποχώρησαν αναφέρουν ότι αν και η απόφαση για την ανεξαρτητοποίηση τους ήταν ήταν δύσκολη, θεωρούν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο τους εξέλεξαν οι ψηφοφόροι στις εκλογές του Ιουνίου.

Αναφορικά με το αν στη Βουλή θα έχουν πολιτικά απέναντι τους τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι μόνος στόχος τους είναι να ασκήσουν σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμουν να αλλάξουν τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες αναζητώντας και άλλους βουλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι 11 της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι οι 8 συν τους Τσακαλώτπου, Πέρκα.

Σημειώνεται ΄τι αποχώρησαν και 57 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, μεταξύ αυτών και η Ελίζα Καλέση από το Σουφλί.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του