Ανδραβίζος: «Το μέλλον του Εθνικού είναι λαμπρό με αυτά τα παιδιά»

Δηλώνει ο προπονητής του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης προσφέρει πανελλήνιους τίτλους και οδηγεί την ανδρική ομάδα στην Pre League.
Οι πρώτες σκέψεις του ανθρώπου που έχει προσφέρει όσο λίγοι, αγωνιστικά και αθλητικά,  επί σειρά δεκαετιών στην ομάδα του Εβρου και έμεινε στα δύσκολα χρόνια

Του Γιώργου Πανταζίδη

Από την Κυριακή το βράδυ πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Ένα πλατύ χαμόγελο είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του βλέποντας ότι οι κόποι και οι προσπάθειες μηνών και χρόνων αρχίζουν και δικαιώνονται.

Ένας άνθρωπος που αποτελεί μια από τις «σημαίες», ενός εκ των ιστορικότερων συλλόγων βόλει της χώρας, του ΜΓΣ Εθνικού, που δεν έφυγε στα δύσκολα, έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να τον ξαναβάλει στο δρόμο των μεγάλων επιτυχιών.

Ο Γιώργος Ανδραβίζος πρόσθεσε μία ακόμη διάκριση στο ενεργητικό του, ως προπονητής των «μικρών ηρώων» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που 10 χρόνια μετά την τελευταία επιτυχία των εφήβων της ομάδας στο ίδιο γήπεδο, πανηγύρισε την Κυριακή στο “Μ. Παρασκευόπουλος” έναν ακόμη Πανελλήνιο τίτλο για τους αήττητους φέτος «κυανόλευκους» του Έβρου.

Από τους αθλητές με τις περισσότερες συμμέτοχές στη μεγάλη κατηγορία με συνεχή παρουσία, αφού ξεκίνησε να αγωνίζεται σε ηλικία 17 ετών το 1986 και σταμάτησε την ενεργό δράση 20 χρόνια αργότερα το 2006, ο Ανδραβίζος αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο όντας τη δεκαετία του ‘90 ενας εκ των κορυφαίων υποδοχέων του ελληνικού πρωταθλήματος, δίνοντας ψυχή και πάθος στην ομάδα. Στοιχεία που φαίνεται να έχει περάσει και ως προπονητής στους χθεσινούς πρωταθλητές, που ολοκλήρωσαν τη φετινή διοργάνωση έχοντας χάσει μόλις 5 σετ!

«Παρόλο που από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα χάσαμε ελάχιστα σετ, ομολογώ πως δεν ήταν τόσο εύκολη η κατάκτηση της 1ης θέσης» δήλωσε ο Γ. Ανδραβίζος, o άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τη μακρά πορεία του Εθνικού στην Α1.

«Στο Final Four της Αλεξανδρούπολης ήταν οι 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ήταν πολλά παιδιά έμπειρα, ωστόσο τα δικά μας παιδιά δείξανε χαρακτήρα και αποδείξανε πως το θέλανε παραπάνω. Πολλά παιδιά είχανε προβλήματα, με πυρετό, με πρησμένους αστραγάλους, διαστρέμματα, εν τούτοις όταν έφτανε η ώρα του αγώνα τα ξεχνούσαν όλα κι δεν καταλαβαίναν τίποτα. Έμπαιναν μέσα στο γήπεδο σα να μη συμβαίνει τίποτα! Και μπράβο τους…» δήλωσε ο τεχνικός που κλήθηκε να προσφέρει προπονητικά στην τελευταία παρουσία του Εθνικού στη μεγάλη κατηγορία το 2020 και από τότε μέχρι σήμερα δεν εγκατέλειψε το ιστορικό τμήμα στα… ολοπέτρινα χρόνια που πέρασε.

Ο Γιώργος Ανδραβίζος, αν και ήδη έχει υπο-γράψει μεγάλες διακρίσεις στις ομάδες του παιδικού και εφηβικού του εβρίτικου συλλόγου την  τελευταία διετία, δήλωσε για το μέλλον, ότι παρά κάποιες  αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, τα καλύτερα έρχονται…

Το μέλλον λαμπρό

 «Το μέλλον του Εθνικού με αυτά τα παιδιά προμηνύεται λαμπρό. Μολονότι είμαστε σε μια επαρχιακή πόλη, με πολλά από τα παιδιά που είναι τώρα στην 3η Λυκείου να φεύγουν για να σπουδάσουν, εμείς προσπαθούμε από την ανάπτυξη να στελεχώσουμε τις ομάδες με δικά μας παιδιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι 7 από τα παιδιά που έπαιξαν σήμερα στελεχώνουν και την ανδρική ομάδα. Σε σχέση με την περσινή διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος  Κ18, όπου ήμασταν 2οι, φέτος ήταν πιο έτοιμοι, με περισσότερες εμπειρίες και το έδειξαν μέσα στο γήπεδο» υπογράμμισε ο κόουτς  που πέρα από στυλοβάτης των επίπονων  προσπαθειών του συλλόγου να ξαναστηθεί από την αρχή και ηγείται του στόχου για άνοδο στην Pre League και επανόδου στην μεγάλη κατηγορία.

 «Καλό είναι για το Νομό μας να υπάρχουν 2 ομάδες! Είναι φέτος ο Άθλος Ορεστιάδας, που πιστεύω ότι θα πετύχει το στόχο της παραμονής. Εμείς κάνουμε μία προσπάθεια βήμα – βήμα, με δικά μας παιδιά, ελπίζω ότι θα ανεβούμε στην Preleague και μετέπειτα θα βάλουμε τις βάσεις για να επιστρέψουμε στην Α1» δήλωσε αισιόδοξος, εν μέσω  βροχής «συγχαρητηρίων και αποθέωσης της κερκίδας ο «αρχιτέκτονας» μιας ακόμη επιτυχίας της ομάδας της Αλεξανδρούπολης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του